В БІБЛІОТЕЦІ НМУ ВСІ ОХОЧІ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У НАПИСАННІ РАДІОДИКТАНТУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ

09.11.2022

У День української писемності та мови відбувся традиційний Радіодиктант національної єдності. Черговий, вже 22-й Радіодиктант цьогоріч в Україні проведений за незвичних умов, що не завадило мільйонам українців взяти  в ньому участь. У читальному залі фізико-хімічного корпусу читачі бібліотеки Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, студенти першого–шостого курсів, учні фахового коледжу, співробітники та всі охочі долучилися до цього масштабного заходу.  

9 листопада до організації важливої події в нашому Університеті долучилися працівники бібліотеки НМУ імені О.О. Богомольця під керівництвом директора закладу Людмили Папуші та Студентська рада НМУ. Особливість патріотичної події у цьому році в тому, що вона відбувалася в умовах повномасштабної російської агресії, тому, безумовно, написання Радіодиктанту стало частиною національного опору.

Авторка тексту письменниця Ірина Цілик відгукнулася на болюче питання всіх українців – рідного дому, у широкому та у вузькому розумінні цього слова. Адже велика загроза повисла над всією Україною та кожною оселею. Сьогодні тисячі українців втратили свої домівки, багато будинків зруйновано, дехто покинув дім через тимчасову окупацію.

Зворушливо звучать слова диктанту, який зачитала Герой України, Народна артистка України Ада Роговцева: «…Та головне – це місце сили і пам’яті роду. З нього черпали снагу твої попередники, перемелені жорнами темних часів, війнами, репресіями, боротьбою з двоголовою гідрою. Їх ламали, а вони билися за право вижити й зберегти собі свій дім. От, як ми тепер. Я точно знаю – він вистоїть, виборсається, дочекається твого схвильованого вигуку: «Я вдома!». А ти про все-все мені розкажеш».

 

Пресцентр НМУ