Університетська клініка отримала нове обладнання для навчання і досліджень

03.10.2022

30 вересня в Університетській клініці Національного медичного університету імені О.О. Богомольця презентували сучасне обладнання та провели майстер-клас «Сучасні технології УЗД діагностики. Презентація наочних можливостей ультразвукового Сканера HS60 (SamsungMedison) у діагностичному та освітньому процесі».

Незважаючи на всі складнощі, пов’язані з воєнним станому в державі, в НМУ імені О.О. Богомольця створюються всі умови для якісного набуття компетенцій та засвоєння практичних навичок. Високий авторитет Університету в наданні освітніх та медичних послуг є надійним підґрунтям для активної підтримки навчального процесу партнерами.

Відтак, за ініціативою завідувачки кафедри сучасних технологій медичної діагностики та лікування, професора Лариси Натрус для слухачів циклу спеціалізації з ультразвукової діагностики був організований майстер-клас«Сучасні технології УЗД діагностики. Презентація наочних можливостей ультразвукового Сканера HS60 у діагностичному та освітньому процесі». Навчання проводилося в Університетській клініці НМУ, де успішно поєднується лікувальний та освітній процеси.

«Ми постійно намагаємось удосконалити не лише навчально-методичний аспект навчального процесу, а й клінічні бази, щоб студенти мали змогу практикуватись на сучасному обладнанні. Більшість медичних спеціальностей динамічні в розвитку, постійно з’являється нове обладнання для діагностики та лікування. Ми маємо йти в ногу з часом і докладаємо всіх зусиль для цього. Дуже важливо, що нас підтримують партнери», – зазначив ректор НМУ, професор Юрій Кучин під час заходу.

Також майстер-клас відвідали генеральний директор Університетської клініки Ніна Хрол та медичний директор Сергій Красюк. Вони акцентували увагу на стрімкому розвитку медзакладу та ролі кафедр Університету в підвищенні якості лікувально-діагностичного процесу.

Слухачі циклу мали можливість власноруч спробувати новітні технології фокусування променю, різновиди датчиків, режими сканування тощо. Продакт-менеджер «КСЕНКО»(фірма, що є офіційним дистриб’ютором Samsung Medison в Україні) Борис Волков провів екскурс щодо можливостей обладнання і кожний присутній спробував закріпити навички під час практичної частини. Організація безкоштовно передала кафедрі сучасних технологій медичної діагностики та лікування для апробації і використання в навчальному процесі сучасне обладнання – новий ультразвуковий діагностичний сканер HS60.

Нове обладнання буде залучене для проведення практичних занять слухачів циклів УЗД під кураторством асистента кафедри сучасних технологій медичної діагностики та лікування, завідувачки відділення променевої діагностики та терапії УК, лікаря вищої категорії Зюзь Наталії.

Бажаємо успіхів!

 

Пресцентр за матеріалами Університетської клінікиНМУ