У вересні в НМУ стартує перший курс від СЕЕА для анестезіологів

31.07.2023

21-23 вересня у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбудеться перший курс від Європейського освітнього комітету з анестезіології (СЕЕА, Committee for European Education in Anaesthesiology), присвячений диханню та респіраторній підтримці. Учасники зможуть прослухати лекції, удосконалити практичні навички, взяти участь в інтерактивних дискусіях, дізнатися більше про новинки в сучасній анестезіології.

СЕЕА об’єднує понад 100 країн-учасників і пропонує освіту для анестезіологів за стандартною програмою. Під час заходу, важливої складової безперервного професійного розвитку лікарів-анестезіологів, учасники курсу зможуть удосконалити практичні навички з інгаляційної анестезії, вентиляційної підтримки, неінвазивної вентиляції, ультразвуку грудної клітки, алгоритмів дій для важких дихальних шляхів (включаючи нові девайси для важких ДШ) у надсучасному тренінговому центрі (Sim-man 3G).

Медики прослухають базові лекції від провідних українських спеціалістів з фізіології дихання та основ респіраторної підтримки, інгаляційної анестезії, моніторингу дихання під час анестезії та в інтенсивній терапії. Також дізнаються про найновіші рекомендації та перспективні напрями діагностики й лікування пневмоній, гострого респіраторного дистрес-синдрому.

Оскільки курс практично орієнтований, він проходитиме у малих групах по 12 осіб. Увесь освітній цикл включає 6 курсів та охопить всі галузі анестезіології, інтенсивної терапії, невідкладної медицини та медицини болю.

 

ПРОГРАМА ЗАХОДУ

 

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри анестезіології та інтенсивної терапії ІПО