У СНГ кафедри акушерства і гінекології №3 підсумували роботу за рік

21.06.2023

Вже понад 40 років Студентський науковий гурток кафедри акушерства і гінекології №3 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця  допомагає студентам і молодим лікарям розширювати свої знання, розвивати наукові та практичні навички. Зважаючи на безпекову ситуацію в країні, протягом 2022-2023 навчального року засідання гуртка проводилися в онлайн-форматі, проте це не завадило молодим науковцям та їх наставникам підтримувати високий рівень наукової діяльності.

Упродовж року у гуртку проведено 10 планових засідань, 5 з них організовано спільно з гуртківцями кафедр дерматології та венерології з курсом косметології, ендокринології, хірургії з курсом невідкладної та судинної хірургії, судової медицини та медичного права й онкології. Такий формат засідань сприяв обміну знаннями, ідеями та досвідом щодо міждисциплінарних питань, допоміг залучити більшу кількість студентів до плідної роботи. Засідання відбувалися за участі професорів, доцентів та асистентів кафедри, чий науковий та практичний досвід сприяв  найефективнішому засвоєнню матеріалу та обговоренню актуальних питань безпосередньо з практикуючими клініцистами.

 

Цього року вперше у СНГ кафедри акушерства і гінекології №3 проведено міжуніверситетське засідання спільно зі студентами-науковцями Луганського державного медичного університету. Його темою стала «Акушерська агресія в сучасному акушерстві».

 

Також упродовж начального року студенти-гуртківці представили свої  доповіді на численних конференціях в Україні та 4 закордонних форумах.

У травні молоді науковці взяли участь у IX Міжнародному конгресі «Інноваційні технології в гінекології, мамології та естетичній медицині», що відбувався на базі клінічної лікарні «Феофанія». Тоді під час майстер-класів «Лапароскопічна міомектомія та реконструкція матки», «Комплексна лапароскопічна кольпо-цервіко-сакропексія в 10 кроків» гуртківці ознайомилися з провідними оперативними технологіями.

 

Студенти активно долучалися до видавничої діяльності, що сприяло поширенню нових знань та досвіду у галузі акушерства та гінекології. Результати плідної сумісної науково-дослідної роботи гуртківців та співробітників кафедри акушерства і гінекології №3 відображені в 18 тезах, що опубліковані у періодичних вітчизняних та закордонних фахових виданнях, а одна зі статей потрапила до фахового журналу, що входить до наукометричної бази Scopus.

 

 

Гуртківці брали участь у заходах СНТ імені О.А. Киселя та посідали призові місця: Ярина Веретельник, Марія Россовська отримали дипломи І ступеня на Щорічній конференції молодих вчених (Annual Young Medical Scientific Conference 2022), Ірина Кірєєва – диплом ІІ ступеня на Щорічній студентській науковій конференції, присвяченій цікавим клінічним випадкам (Clinical Annual Scientific Experience 2023).

 

Плідна наукова робота студентського наукового гуртка є результатом сумлінної роботи кафедри акушерства і гінекології №3 НМУ на чолі з завідувачем кафедри, професором Василем Бенюком та керівника студентського наукового гуртка, асистента Віктора Олешка.

 

У студентському науковому гуртку завжди раді новим активним учасникам та відкриті для нових прогресивних ідей, тож запрошують долучатися до спільної діяльності нових молодих науковців нашого Університету. Наступного навчального року планується відновлення очних засідань з акцентом на роботі у клініці та відпрацюванні навичок, що дозволить студентам отримати цінний практичний досвід.

Долучайтеся до команди майбутніх фахівців з актуальних питань акушерства та гінекології!

Для студентів, які хочуть долучитися до роботи гуртка, корисні посилання:

Телеграм: https://t.me/+ELIRYoFa2kwzNmYy

Фейсбук: https://www.facebook.com/groups/ObGyn3/

Інстаграм: https://instagram.com/obsgyn3?utm_source=ig_profile_share&igshid=y563oj9ugawh

 Пресцентр НМУ за інформацією кафедри акушерства і гінекології №3