У НМУ відбувся міжнародний захід, присвячений жіночому здоров’ю

24.10.2023

20-21 жовтня 2023 року у Національному медичному університет імені О. О. Богомольця відбувся Х Міжнародний конгрес «Інноваційні технології в гінекології, мамології та естетичній медицині» за участі українських, німецьких та французьких експертів у сфері жіночого здоров’я. Учасники онлайн-заходу обговорювали найактуальніші питання медичного сервісу у практичній гінекології.

Захід відбувся за сприяння його фундаторів і постійних наукових організаторів – завідувача кафедри акушерства і гінекології № 1,  професора Дмитра Говсєєва та завідувача кафедри акушерства і гінекології №3, професора Василя Бенюка. Участь у заході взяли іноземні фахівці з Університетської клініки м. Фрайбург та Клінічної лікарні St. Josefs м. Вісбаден (Німеччина) та французької компанії «Physio Quanta».

Зацікавленість учасників Конгресу викликали високопрофесійні виступи спікерів. Зокрема, Василь Бенюк у своїх доповідях зосередився на сучасних підходах до менеджменту та антиейджингу вульвовагінальної атрофії у жінок з генітоуринарним менопаузальним синдромом і використанню аналогів ГНРГ в лікуванні субмукозної лейоміоми матки. Дмитро Говсєєв присвятив доповідь актуальній проблемі передчасної недостатності яєчників. Важливість клініко-морфологічного обгрунтування диференційованого підходу до лікування хворих з гіперпластичними процесами ендометрія підкреслив у своїй доповіді керівник Центру жіночого здоров’я лікарні «Феофанія», професор Вадим Гончаренко. На сучасному стані проблеми онкології вульви зосередив увагу учасників зібрання завідувач науково-дослідного відділення онкогінекології Національного інституту раку, професор Валентин Свінціцький.

Під час заходу професори з Німеччини Флорін-Андрій Таран (Університетська клініка, Фрайбург) і Борис Габрієль (Клінічна лікарня St. Josef, Вісбаден) провели відео майстер-класи, присвячені малоінвазивній тазовій та парааортальній лімфаденектомії, лапароскопічним методикам комплексної кольпо-цервікосакропексії. Сучасній концепції антиейджингової медицини був присвячений майстер-клас французького колеги Девіда Моранди. Підвищений інтерес учасників викликала також методика проведення біопсії молочної залози, яку представив учасникам Конгресу онкохірург-мамолог, член Європейського товариства хірургічної онкології (ESSO) Денис Карпегін.

Завідувач кафедри акушерства і гінекології №3 професор  Василь Бенюк висловив щиру вдячність учасникам і організаторам Конгресу за активне високопрофесійне ставлення до наукового прогресу, творчі ідеї, обмін досвідом, обговорення актуальних питань жіночого здоров’я і перспектив подальшого розвитку новітніх технологій в сучасній гінекологічній практиці та естетичній медицині. Окремо Василь Бенюк подякував німецьким і французьким колегам за плідне багаторічне співробітництво і висловив впевненість в подальшому  успішному розвитку ділових і дружніх відносин, які з кожним роком набувають нового прогресивного рівня.

За інформацією кафедри акушерства і гінекології №3