У НМУ відбулася нарада за результатами наукової діяльності

11.09.2023

8 вересня у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулася нарада з питань підготовки звітів за результатами наукової роботи кафедр Університету у 2023 році та планування науково-дослідних робіт на 2024 рік. Також присутніх ознайомили зі змінами у процесі підготовки докторів філософії.

Проректор з наукової роботи та інновацій Сергій Земсков зазначив, що форма звіту у цьому навчальному році є незмінною. Він наголосив на необхідності підвищення публікаційної активності у наукометричних базах Scopus та WoS, закцентував увагу на важливості подання актуальної інформації у звіті за поточний календарний рік.

Завідувачка відділу аспірантури та докторантури Катерина Гололобова поінформувала про зміни у процесі підготовки докторів філософії. Зокрема, змінилася процедура затвердження теми дисертаційного дослідження для докторів філософії, біоетична експертиза на першому році навчання носитиме більш формальний характер. Повноцінно біоетичну експертизу разом із коригуванням тем дисертаційних досліджень аспіранти проходимуть на другому курсі навчання.

Окрім того Катерина Олександрівна закликала фахівців, відповідальних за наукову роботу на кафедрах, максимально уважно поставитися до формування разових рад. Допомогти аспірантам, які завершують навчання у нинішньому році, своєчасно сформувати разові ради та захиститись у наступного року. До речі, з 1 січня 2024 року процедура з підготовки докторів філософії передбачатиме захист дисертацій у період навчання в аспірантурі.

Завідувачка науково-дослідного сектору Ярослава Демиденко ознайомила  присутніх із графіками прийняття звітів про результати наукової роботи кафедр, акцентувала на своєчасній подачі інформації. Вона повідомила, що проміжні звіти прийматимуться у фізико-хімічному корпусі НМУ (к.205), а заключні – у ректораті (к.101).

Електронну версію матеріалів необхідно надсилати не пізніше, ніж за два дні до дати звітування, на електронні адреси: scidep@nmu.ua; onminmu@ukr.net.

Пресцентр НМУ за інформацією відділу науково-дослідної частини