Студенти-випускники Університету опанували курс військової підготовки офіцерів запасу

29.05.2024

Студенти випускних курсів спеціальностей 222 «Медицина», 221 «Стоматологія», 226 «Фармація, промислова фармація» Національного медичного університету імені О.О. Богомольця опанували повний навчальний курс військової підготовки офіцерів запасу, склали випускний екзамен і прийняли Військову присягу. Незабаром випускників атестують до офіцерського складу Збройних Сил України та присвоять первинне військове звання «молодший лейтенант медичної служби запасу».

Відтак студенти нашого Університету опановували практичні навички з тактичної медицини, індивідуального бронезахисту, вогневої та стройової підготовки, захисту від зброї масового ураження.

Як зазначила деканка факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України НМУ, професорка Наталія Козак, метою військової підготовки студентів-медиків за державним замовленням, є забезпечення Збройних Сил України, Національної гвардії України та інших Сил оборони необхідною кількістю військово-навчених громадян для виконання військового обов’язку в запасі, проходження військової служби за контрактом або за призовом, що є надзвичайно актуальним завданням з огляду на реалії повномасштабної війни. Навчання відбувається в межах Меморандуму про підготовку студентів за програмою офіцерів запасу «молодшого лейтенанта медичної служби», який укладено між Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця та Українською військово-медичною академією, на базі якої триває підготовка.

Начальник кафедри організації медичного забезпечення ЗС Української військово-медичної академії, професор Михайло Бадюк розповів про систему військової освіти у ЗСУ, яка намагається забезпечити безперервний професійний розвиток військових фахівців упродовж всієї військової кар’єри, особливо набуття ними нових і сучасних компетентностей.

За словами викладача кафедри організації медичного забезпечення ЗСУ Української військово-медичної академії Дмитра Фоміна, який навчав вихованців НМУ військовому вишколу, отриманні знання та досвід можуть знадобитися майбутнім лікарям не лише для виконання військового обов’язку, а і для професійної діяльності у мирний час, оскільки збагачують перелік знань і умінь лікаря, що можуть знадобитися будь-коли і будь-де.

Незабаром за результатами військової підготовки студентів НМУ зарахують до особового офіцерського складу з присвоєнням первинного військового звання «молодший лейтенант медичної служби запасу».

За інформацією факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України