Студенти організували тренінг з надання домедичної допомоги

28.05.2024

У спортивному комплексі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбувся тренінг «Домедична допомога: серцево-легенева реанімація», у якому взяли участь більше 50 студентів з різних факультетів Університету. Захід мав і благодійну мету – учасники долучилися до збору коштів на ліки та засоби тактичної медицини для військових.

Спікеркою тренінгу виступила студентка четвертого курсу медичного факультету №3, менторка школи BLS в Lapart School Дар’я Спірітус. Вона детально розповіла про алгоритми надання домедичної допомоги потерпілому. Студенти вчилися правильно виконувати огляд потерпілого, проводити оцінку притомності за алгоритмом AVPU та алгоритму СЛР за допомогою клапан-маски та мішка Амбу, а також правильно викликати швидку. Учасники отримали не лише актуальні і важливі знання з домедичної допомоги, а й практичні навички у проведенні серцево-легеневої реанімації. З допомогою тренувальних манекенів студенти відпрацьовували практичні навички у випадку різних реалістичних критичних ситуацій.

Що важливо, на тренінгу вчилися рятувати життя і зібрали близько 1000 гривень на тактичну медицину для воїнів на Донецькому та Харківських напрямках.

Захід відбувся за ініціативи студентських рад медичних факультетів №1 та №3, а організаторами стали активісти студентського самоврядування  – тетьокурсниця Марія Надкернична, четвертокурсник Назар Голубнич за сприянням головів студентських рад факультетів студента четвертого курсу Івана Чепура та шестикурсниці Ярослави Сердійчук.

Пресцентр НМУ за інформацією медичного факультету №3