Студенти НМУ відвідали лекцію з питань вакцинації

10.11.2023

У нашому Університеті приділяють велику увагу питанням вакцинації та імунізації українців. Так, 8 листопада у Національному медичному університеті імені О. О. Богомольця відбулася лекція для майбутніх лікарів на тему щеплень, формування імунітету до інфекційних хвороб, виготовлення антигенних матеріалів.

Захід провів лікар-інфекціоніст, голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій, який спростував фейки та представив наукові дані, що підкреслюють ефективність масової імунізації у різних країнах світу. Він акцентував увагу присутніх на важливих темах вакцинації проти гепатиту А та вірусу папіломи людини, провів екскурс в історію вакцинації.

Лекція відбулася у форматі запитань і відповідей, що дозволило слухачам взяти активну участь у науковій дискусії та отримати вичерпну інформацію.

Зустрічі студентів з відомими експертами медичної галузі на постійній основі є важливою освітньою практикою нашого Університету. Так нещодавно майбутні стоматологи відвідали мотиваційну лекцію відомого українського ортопеда Анатолія Токара, який поділився своїми глибокими пізнаннями з естетичної стоматології. А вмінням надавати домедичну допомогу в екстремальних умовах вихованців НМУ вчили бойові медики окремої президентської бригади Сергій Ткаченко та Юрій Гмиря.

Розуміють значення майбутнього української медицини і за кордоном. Тому міжнародні експерти теж охоче долучаються до спілкування зі студентськими колективами НМУ імені О. О. Богомольця. Так, під час нещодавнього візиту до України лікарка-педіатриня зі США Олена Пал-Вал провела для майбутніх лікарів лекції, майстер-класи та вебінари.

За інформацією медичного факультету №3