Студенти НМУ вчилися на майстер-класах технікам виконання ін’єкцій та реєстрації ЕКГ

21.11.2023

Протягом минулого тижня для студентів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулися майстер-класи «Реєстрація та інтерпретація ЕКГ. Ін’єкції». У ході заходів майбутні медики оволодівали практичними навичками з техніки виконання ін’єкцій та реєстрації ЕКГ.

Спікером заходів, організованих спільно з медичним факультетом №3 і кафедрою анестезіології та інтенсивної терапії НМУ, виступив асистент кафедри, викладач курсу «Екстрена і невідкладна медична допомога» Олександр Гаврилюк.

Учасники майстер-класів не тільки опановували практичні навички з техніки виконання ін’єкцій, а й вивчали методи введення лікарських препаратів в організм людини.

Значну увагу під час практичних заходів приділили вивченню техніки виконання електрокардіографії та вчилися самостійно розшифровувати електрокардіограми (ЕКГ). Особливий акцент, з огляду на різні клінічні випадки, приділили порівнянню основних показників ЕКГ. Студенти розглядали дані, що відображають різноманітні порушення в роботі серця і мали можливість здобути навички правильної інтерпретації ЕКГ. Також учасники майстер-класів отримали уявлення про взаємозв’язок патогенезу захворювань і їхніх клінічних та інструментальних проявів.

Проведені заходи є важливою складової системи навчання в НМУ імені О.О. Богомольця, адже сприяють додатковому розвитку професійних компетентностей студентів та надалі допоможуть їм ефективно розв’язувати складні ситуації у самостійній медичній практиці.

Пресцентр НМУ за інформацією медичного факультету №3