Студенти НМУ стали переможцями секції «Стоматологія» на AYMSConf – 2023

29.11.2023

Нещодавно у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулася науково-практична конференція молодих науковців ««Annual Young Medical Scientists’ Conference – 2023» (AYMSConf – 2023). З-поміж багатьох потужних секцій з різних напрямків медицини працювала під час конференції і секція «Стоматологія», де слухачі форуму представили 18 наукових робіт.

До роботи секції «Стоматологія» долучилися молоді науковці стоматологічного факультету нашого Університету, Полтавського державного, Харківського та Івано-Франківського національних медичних університетів.

Переможцем секції стала студентка стоматологічного факультету НМУ імені О.О. Богомольця Юлія Наконечна. Вона представила роботу виконану на кафедрі хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії дитячого віку «Епідеміологічний аналіз та антирабічна вакцинація при укушених ранах щелепно-лицевої ділянки у дітей» (науковий керівник – доцентка Ірина Чехова). Доповідачка наголосила на превалюванні укушених ран верхньої губи, особливо у дітей віком до 6 років, проаналізувала виконання антирабічної профілактики у дітей цієї вікової категорії. Вона відзначила, що значна поширеність укушених ран щелепно-лицевої ділянки вимагає раціональної та своєчасної антирабічної вакцинації.

Дипломом ІІ ступеня відзначено роботу Маргарити Цігнадзе «Сучасний метод оцінки гігієни міжзубних проміжків», яку студентка виконала під науковим керівництвом завідувачки кафедри терапевтичної стоматології,  професорки Юлії Коленко.

Студенти Богдана Карпенко та Микола Дашков отримали дипломи ІІІ ступеня. Вони доповідали про засоби покращення доступу до робочого поля та його ізоляції в дитячій стоматології (науковий керівник – деканка стоматологічного факультету, професорка кафедри дитячої терапевтичної стоматології та профілактики стоматологічних захворювань Наталія Біденко).

Члени журі секції «Стоматологія» відзначають, що рівень усіх студентських наукових робіт, представлених на секції, був достатньо високий, що свідчить про оволодіння їх авторами елементами наукової методології. Також доповідачі продемонстрували високу зацікавленість у оволодінні майбутнім фахом, як в практичному, так і в теоретичному аспектах.

За інформацією стоматологічного факультету