СТУДЕНТИ НМУ ПРОЙШЛИ ТРЕНІНГИ З ТАКТИЧНОЇ МЕДИЦИНИ

02.11.2022

1 листопада для студентів і випускників Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбувся черговий тренінг з тактичної медицини. Практично-орієнтоване навчання для 50 учасників проводили бойові медики Анна Яковенко й Олександр Шадських та декан медичного факультету №3 Оксана Виговська.

Війна триває і вміння надати першу домедичну допомогу стало надзвичайно важливим вже для кожного. Як показує практика, більшості летальних випадків можна уникнути, якщо людина вчасно отримує домедичну допомогу. Головне завдання тренінгів з тактичної медицини – вміти в екстремальній ситуації стабілізувати людину, щоб вона не померла від втрати крові або больового шоку, поки чекатимете на професійну допомогу. Йдеться про травми, за яких людина вмирає протягом від 2-5 хвилин до півгодини.

Адміністрація Університету та ректор НМУ Юрія Кучин активно підтримують і сприяють проведенню таких навчань серед студентів і викладачів, адже зараз актуальність подібних заходів не викликає сумнівів.

У тренінгу 1 листопада взяли участь біля 50 осіб, серед яких левову частку склали студенти медичних факультетів №1, №2, №3, №4 та медико-психологічного факультету. Тренінг був практично-орієнтованим, усі учасники відпрацювали практичні навички в парах і самостійно. Проводили тренування бойові медики Анна Яковенко – випускниця медичного факультету №3 2018 року й Олександр Шадських – студент 5-го курсу цього ж факультету, а також професор Оксана Виговська – декан медичного факультету №3.

Під час тренінгу розібрали зупинку артеріальної та венозної кровотечі, накладання турнікету, бандажу, шин, транспортування. Спікери надали детальні відповіді на всі запитання. Крім того учасники отримали цікаві знання, які спікери засвоїли під час роботи на передовій. Вони з радістю поділилися своїм досвідом, навичками та лайфхаками.

Не дивлячись на всі обставини, продовжуємо працювати та удосконалювати навички, що необхідні в умовах сьогодення.

 

За інформацією деканату медичного факультету №3