СТУДЕНТКА НМУ ІМЕНІ О.О. БОГОМОЛЬЦЯ ВИБОРОЛА 2-ге МІСЦЕ НА ВСЕУКРАЇНСЬКІЙ СТУДЕНТСЬКІЙ ОЛІМПІАДІ З ДИСЦИПЛІНИ «БОТАНІКА»

26.03.2019

21 березня 2019 року Національний фармацевтичний університет (м.Харків) став майданчиком для проведення ІІ-го заключного туру Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Ботаніка», у якій взяли участь делегації з 23 вищих навчальних закладів України. П’ятдесят два кращих представники обдарованої молоді з різних регіонів України змагалися у знаннях та вміннях з фармацевтичної та класичної ботаніки.

Відповідно до програми олімпіаду проводили у два тури: теоретичний і практичний. У теоретичному турі олімпіади студенти мали виконати завдання 3-х рівнів складності: тести на відповідність, ланцюгові тести, професійні ситуаційні завдання. Упродовж практичного туру олімпіади студенти отримали досить складні компетентнісні  завдання, що дозволили перевірити ерудованість учасників у питаннях виявлення діагностичних ознак видів лікарських рослин.

Делегацію Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця представляли: доктор фармацевтичних наук, доцент кафедри фармакогнозії та ботаніки Уляна Володимирівна Карпюк, та студентки 3 курсу фармацевтичного факультету – Наталя Іванова і Вероніка Проворова.

За результатами незалежного оцінювання знань студентів Наталя Іванова виборола 2-ге місце і одержала відповідний диплом. Вероніка Проворова також продемонструвала високий рівень знань з дисципліни. Керівник делегації НМУ У.В. Карпюк отримала подяку за підготовку студентів.

Пишаємося нашими студентами, вітаємо їх з успіхом та бажаємо нових перемог!