Студентам Університету призначили академічні стипендії Президента України

25.07.2023

Відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров’я України від 16.06.2023 за №1104 «Про призначення академічних стипендій Президента України студентам закладів вищої освіти, що належать до сфери управління Міністерства охорони здоров’я України, на ІІ семестр 2022/2023 навчального року» призначено академічної стипендії.

Президентська стипендія призначена для заохочення студентів, які визнані переможцями всеукраїнських олімпіад і конкурсів. Серед дванадцяти стипендіатів академічної стипендії Президента України – двоє відмінників Національного медичного університету імені О.О. Богомольця: студентка 5 курсу медичного факультету №3 Ярослава Сердійчук і студент 6 курсу медичного факультету №1 Максим Ситор.

 

Ярослава Сердійчук навчається за спеціальністю «Педіатрія», середній бал успішності дівчини становить 5,0. Вона є старостою академічної групи, головою Студентської ради медичного факультету №3, членкинею Вченої ради медичного факультету №3, членкинею робочої групи акредитації ЦМК «Педіатрія». Постійна учасниця конгресу педіатрів України «Актуальні питання педіатрії».

Також Ярослава – успішна організаторка різноманітних студентських заходів: циклу лекцій для вступників на 2 навчальний рік (медична хімія, анатомія та гістологія), проєкту «Студенти-педіатри за здоровий спосіб життя», турніру з футболу «Кубок Педіатра 2021», циклу майстер-класів, присвячених Міжнародному дню лікаря-педіатра та Дня медичного факультету №3 за спеціальністю «Педіатрія», цікавих тренінгів і благодійних аукціонів.

Ярослава Сердійчук з тих дівчат, що не можуть залишатися осторонь, коли хтось потребує допомоги. Вона є регулярним донором крові в дитячій лікарні «Охматдит» і для поранених військових, організаторка багатьох благодійних ярмарків та акцій задля допомоги дитячим будинкам та клінікам. З першого дня повномасштабної війни надає психологічну підтримку студентам і їхнім батькам.

 

Максим Ситор також відмінник навчання за спеціальністю «Медицина», середній бал його успішності – 5,0. Раніше був старостою академічної групи та старостою курсу, нині обіймає посаду голови Студентської ради медичного факультету №1, член Конференції трудового колективу та Вченої ради медичного факультету №1, член ГО «Студентське самоврядування НМУ ім. О.О. Богомольця. Також Максим є співорганізатором ОСКІ-тренінгів, заходів «Вечір кіно», автором і сценаристом рубрики «Розбір типових тестів КРОК-1 ЗЛП» на YouTube-каналі Студентської ради медичного факультету №1, автором курсів Quizlet з анатомії, латинської мови, патоморфології, фармакології, медичної англійської для підготовки студентів-медиків до практичних занять, модулів та іспитів, автор та редактор рубрики «Новини медицини» в Telegram-каналі Студентської ради медичного факультету №1.

Сьогодні Максим працює медбратом у відділенні реанімації та інтенсивної терапії Інституту кардіології імені академіка М.Д. Стражеска НАМН України, є волонтером відділення пухлин печінки, підшлункової залози та онковаскулярної хірургії Національного інституту раку, лаборант кафедри радіології та радіаційної медицини. Водночас, активно займається науковою діяльністю. Виступає доповідачем на науково-практичних конференціях та став співзасновником методичних рекомендацій з мікробіології за міжнародної участі «Освітній процес підготовки лікарів в умовах сучасного світу: виклики та перспективи» в Українському кардіологічному журналі, співзасновник методичних рекомендацій з дисципліни «Мікробіологія».

Також Максим Ситор є організатор бази донорів крові для Київського військового шпиталя «BLOOD+» і донором крові на постійній основі.

Студентська громада та колектив нашого Університету щиро вітає Ярославу Сердійчук і Максима Ситора  із заслуженими відзнаками за відмінне навчання та активну участь у житті Університету!

Бажаємо вам подальших успіхів у навчанні та значних життєвих перемог!

Пресцентр НМУ