Секція «Стоматологія» на Annual young medical scientists` conference – 2022

27.12.2022

В Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця в онлайн-форматі відбулася щорічна Міжнародна конференція молодих науковців 2022 – Annual young medical scientists` conference (AYMS Conf-2022). В AYMSСonf-2022 взяли участь 159 студентів з різних куточків України та світу, які представили 108 наукових робіт. У роботах були обговорені цікаві та актуальні питання з усіх галузей медицини.

В рамках секції «Стоматологія» молоді науковці представили 15 доповідей, до роботи секції долучились гості з Полтавського державного медичного університету. Члени журі секції, які представляли усі фахові кафедри факультету, відзначили високий рівень досліджень студентів і молодих вчених.

Переможцем секції стала студентка стоматологічного факультету НМУ імені О.О. Богомольця Наконечна Ю.В., яка представила роботу «Вплив психоемоційного стану на якість життя пацієнтів з захворюваннями тканин пародонту», виконану на кафедрі терапевтичної стоматології (наукові керівники: д.мед.н., професор Коленко Ю.Г., аспірант Синько А.О.). Доповідач виявила сильний кореляційний зв’язок між наявністю та перебігом захворювань тканин пародонту та психоемоційним станом пацієнтів, яких вона обстежувала на базі стоматологічного медичного центру НМУ імені О.О.Богомольця.

Дипломами ІІ ступеню відзначено роботи Полушкіної А.Ю. «Дегенеративні захворювання скронево-нижньощелепного суглоба», що виконана на кафедрі ортодонтії та пропедевтики ортопедичної стоматології (науковий керівник: к.мед.н., доц. Стороженко К. В.) та Мартинюка А.Б «Аналіз застосування цифрових технологій при позиціонуванні дентальних імплантатів та плануванні супраконструкцій у пацієнтів з дистально необмеженими дефектами зубних рядів», виконану на кафедрі ортопедичної стоматології (наукові керівники: к.мед.н, доц. Скібіцький В. С., к.мед.н., доц. Василишин У. Р.). Члени журі відзначили високий рівень володіння матеріалом молодих науковців, а також їх активну зацікавленість у проведенні наукових досліджень та обізнаність у методології наукової роботи.

Гості конференції — студенти з ПДМУ були відзначені дипломом ІІІ ступеню. Єнгаличев Т.Р. і Євтушок В.В. доповідали про особливості психологічного стану пацієнтів зі скаргами на стоматологічні естетичні порушення в залежності від наявності об’єктивного дефекту. Вони довели, що в осіб зі скаргами на естетичні дефекти зубів спостерігається тенденція до помірного рівня сприйнятого стресу, що вказує на психоемоційну напруженість пацієнтів незалежно від наявності об’єктивного дефекту (науковий керівник роботи: д.мед.н., проф. Скрипніков А.М.).

На секції «Стоматологія» результати своїх досліджень, проведених на кафедрі хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії дитячого віку (в.о.зав. кафедри доц. Єфименко В.П.), представила майбутній педіатр — студентка медичного факультету №3 Кузьменко А.А. Поєднання напрямків стоматології і педіатрії можуть суттєво розширити горизонти досліджень в обох галузях.

На секції «Стоматологія» свої дослідження представили також молоді науковці — аспіранти кафедр факультету: для них це – серйозний етап у підготовці та апробації фрагментів дисертаційної роботи. А свої перші кроки в науці більшість із них зробили на таких самих конференціях у студентські роки. Бажаємо їм подальших успіхів на їх творчому шляху.

 

Деканат стоматологічного факультету