Ректор НМУ прочитав лекцію для першокурсників

03.10.2022

1 жовтня студенти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця прослухали першу лекцію ректора НМУ, професора Юрія Кучина. Через війну та оскільки частина студентів не мають змоги прибути на навчання з різних поважних причин, цьогоріч до організації першого навчального дня в НМУ підійшли оригінально, без традиційних урочистостей. Молоді, талановиті, амбіційні майбутні медики з ентузіазмом розпочали навчання.

Ректор НМУ у своїй вступній лекції розповів першокурсникам про наш Університет. Говорили про важливість і престижність обраної ними професії, відповідали на запитання, чому вони обрали для себе медицину, яку спеціалізацію прагнуть отримати та чого очікують від навчання. Під час виступу Юрій Кучин підіймав питання, чого чекає від лікарів суспільство, якими повинні бути істинні причини вибору професії лікаря, якими надважливими компетенціями повинен володіти справжній Лікар та як стати успішним у медицині.

«Вам дуже пощастило, що ви обрали саме цю затребувану в усьому світі професію. Адже, ставши лікарем, ви зможете реалізувати себе і як практик, науковець чи менеджер, і як людина, яка допомагає суспільству. Вірте в себе, в свої сили, сповна використовуйте можливості студентського життя, навчайтеся багато та натхненно, а ми станемо вам надійною опорою та підтримкою. Ми докладемо всіх зусиль, щоб допомогти вам стати лікарями», – звернувся до студентів професор Юрій Кучин.

Разом із тим для першокурсників презентували переваги та можливості студентського життя поза навчанням в.о. голови Студентської ради НМУ імені О.О. Богомольця Артем Комарденко, в.о. голови Профкому студентів Ярослав Заліпський та голова СНТ імені О.А. Киселя Євгеній Приходько.

Уже після першої лекції для студентів провели виробничі збори декани факультетів. Перший день – важливий і відповідальний одночасно, тому декани розповіли детально, як розпочнеться навчальний процес, ознайомили зі структурою, вирішили поточні питання. Також для першокурсників студентський актив організував пікнік першокурсника. Цікава та насичена програма передбачала цікаві майстер-класи, квести, виступи. Студенти знайомилися та комунікували.

Незважаючи на нетипові та складні умови вступної кампанії 2022 року, до НМУ вступило майже 2500 абітурієнтів. Нова студентська генерація представляє усі регіони України. Вже відсьогодні для майбутніх медиків розпочався традиційний навчальний процес в аудиторіях, з лекціями та практичними заняттями. Звичний навчальний процес у незвичних умовах сьогодення.

Бажаємо успіхів нашим студентам у новому навчальному році!

 

Інформаційно-аналітичний відділ