Представниця Університету взяла участь у Літній школі Європейської гастроентерологічної асоціації

16.06.2023

Закордонні стажування, як форма безперервного професійного розвитку, стали традиційними для нашого Університету. Нещодавно асистентка кафедри внутрішніх хвороб стоматологічного факультету Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Лілія Нікуліна взяла участь у Літній школі Європейської гастроентерологічної асоціації (UEG Summer School), що працювала у Празі (Чехія). Стажування дало можливість представниці НМУ вдосконалити свої практичні навички та розширити наукові знання.

У рамках щорічного інтерактивного практичного курсу, що об’єднує молодих гастроентерологів з усього світу, було проведено тренінги у малих групах під керівництвом експертів з відповідного напряму. Лілія Нікуліна взяла участь у тренінгах з проведення еластографії печінки, ультразвукового дослідження органів черевної порожнини та кишківника, біопсії печінки, манометрії стравоходу та pH-імпедансометрії, основ внутрішньопечінкового портосистемного шунтування.

Під час навчання у малих групах, що відбувалося у форматі круглих столів, представниця нашого Університету долучилася до обговорення складних клінічних випадків пацієнтів із запальними захворюваннями кишок та з ускладненнями портальної гіпертензії.

Лілія Мирославівна відзначила, що учасники Літньої школи активно дискутували щодо систем освіти лікарів вузьких спеціальностей у різних країнах. Так, у країнах Європейського Союзу для того, щоб стати гастроентерологом, потрібно закінчити резидентуру тривалістю 5 років на базі університетських клінік і активно залучатися до виконання як клінічної, так і наукової роботи.

Під час стажування Лілія Нікуліна обмінялася з іноземними колегами ідеями з різних питань професійної діяльності, через академічну комунікацію з експертами та молодими спеціалістами вдосконалила власні практичні навички та отримала новий досвід. Такі стажування дають можливість поширювати міжнародний досвід серед співробітників кафедри внутрішніх хвороб стоматологічного факультету НМУ.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри внутрішніх хвороб стоматологічного факультету