Під егідою НМУ вперше в Україні відбулася міжнародна конференція «Orbit Ukraine 2024»

03.06.2024

Під егідою Національного медичного університету імені О.О. Богомольця днями відбулася перша в Україні міжнародна науково-практична конференція фахівців з хірургії очної ямки – «Orbit Ukraine 2024». Науковий захід зібрав щелепно-лицевих хірургів, офтальмологів, оториноларингологів і пластичних хірургів з різних регіонів України. А спікерами виступили українські та міжнародні експерти галузі.

Організаторами заходу стали кафедри Інституту післядипломної освіти – щелепно-лицевої хірургії та сучасних стоматологічних технологій і офтальмології та оптометрії. Відкрив міжнародну науково-практичну конференцію проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи НМУ імені О.О. Богомольця, професор Олександр Канюра.

«Orbit Ukraine 2024» став платформою для професійного спілкування фахівців, що займаються травмою очної ямки, в тому числі й військовою, вродженими вадами розвитку, онкологією даної ділянки, а також естетичною хірургією параорбітальної ділянки.

Міжнародний освітній захід відзначився високим рівнем доповідей на актуальні теми, був насичений науковими дискусіями та обміном досвідом. Лекторами, окрім українських фахівців, виступили іноземні спікери: офлайн Роман Хосейн Хонсарі з госпіталю Некер у Парижі (Франція), в онлайн-форматі – Йохана Снел та Анрю Ліндфорд з Університету Хельсінкі (Фінляндія), професор Марцін Козакевич з Університету м. Лодзь (Польща), Реймон Чо, Хорхе Корона та Стюард Сайф зі США та інші.

Зважаючи на успіх заходу та значний інтерес учасників, організатори зазначають, що й надалі розвиватимуть таку освітню платформу.

За інформацією кафедри щелепно-лицевої хірургії та сучасних стоматологічних технологій ІПО