НОВИЙ НАВЧАЛЬНИЙ РІК В НМУ РОЗПОЧАВСЯ З ЛЕКЦІЙ І ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ

01.09.2022

1 вересня в корпусах Національного медичного університету імені О.О. Богомольця в офлайн-режимі розпочалися лекції і практичні заняття у студентів 2-6 курсів усіх факультетів. У 2022 році освітній процес проходитиме у змішаному форматі, адже частина студентів з об’єктивних причин навчатимуться дистанційно за спеціальними програми, які добре зарекомендували себе під час пандемії.

 

Ректор НМУ, професор Юрій Кучин і декани медичних факультетів побували на лекціях і практичних заняттях на кафедрах в аудиторіях морфологічного, фізико-хімічного, стоматологічного і санітарно-гігієнічного корпусів та привітали вихованців НМУ з початком нового академічного року.

 

«Попри воєнний стан і пов’язані з ним обмеження і труднощі, ми робитиме все можливе, щоб навчальний процес проходив ефективно і без перебоїв. Хочу особливу увагу звернути на безпеку. Прошу вас з усією серйозністю ставитись до сигналів повітряної тривоги, чітко вивчити маршрути евакуації та місцезнаходження укриттів», – сказав Юрій Кучин, вітаючи студентів в аудиторіях із початком нового навчального року.

 

Крім аудиторій різних кафедр, було оглянуто навчальну університетську аптеку. Це новинка не тільки для фармацевтичного факультету і фізико-хімічного корпусу, а й для всього НМУ.

 

Практичні заняття розпочались і на базі клінічних кафедр НМУ, розташованих у медичних закладах столиці. Так, у пологовому будинку №3 міста Києва, на кафедрі акушерства та гінекології №3, яку очолює професор Василь Бенюк, проходили заняття студентів старших курсів медичного факультету №2.

 

У Стоматологічному медичному центрі здобувачі вищої освіти відпрацьовували навички під час прийому пацієнтів і в навчальних кабінетах.

Новий академічний рік розпочався за розкладом. Попереду у вихованців НМУ лекції, практичні заняття, екзамени – звичайне студентське життя за незвичайних умов сьогодення.

 

Пресцентр