НМУ імені О.О. Богомольця запрошує на навчання за спеціальністю «Громадське здоров’я»

13.06.2023

Громадське здоров’я є захоплюючою унікальною міждисциплінарною сферою, яка поєднує теорію та практику з різних галузей і наукових дисциплін, насамперед  наук про здоров’я, соціальних, правових, економічних, управлінських наук. Вступ на  навчання здійснюється на основі НРК6 (бакалавр) та НРК 7 (магістр / спеціаліст) з будь-яких спеціальностей. Тривалість навчання на очній і заочній формі становить 1 рік і 10 місяців (4 семестри).

Викладання навчальних дисциплін за магістерською програмою проводять висококваліфіковані фахівці зі значним досвідом науково-педагогічної роботи у галузі громадського здоров’я, епідеміології, гігієни та екології, медичного права, менеджменту в охороні здоров’я тощо, які пройшли стажування у провідних європейських університетах і є розробниками багатьох стратегічних і програмних документів з розвитку системи громадського здоров’я в Україні, учасниками міжнародних проектів та програм, у т. ч. Erasmus+.

Для студентів спеціальності «Громадське здоров’я» передбачено проходження виробничої практики на базі Державної установи «Центр громадського здоров’я  МОЗ України».

Атестація випускників відбувається у вигляді єдиного державного кваліфікаційного іспиту зі спеціальності та захисту кваліфікаційної роботи.

По завершенню навчання випускники отримують знання, набувають навичок та компетентностей, які дозволять ініціювати та проводити заходи, спрямовані на профілактику захворювань, продовження життя та зміцнення здоров’я, здійснювати їх моніторинг, оцінювати ефективність, формувати політику охорони здоров’я та сприяти її реалізації.

Після здобуття рівня магістра «Громадське здоров’я» наші випускники мають змогу вступити до аспірантури PhD «Громадське здоров’я».

Випускник з дипломом магістра громадського здоров’я може працювати в закладах охорони здоров’я системи громадського здоров’я та інших закладах і установах, які виконують у т. ч. функції громадського здоров’я, на різних рівнях управління охороною здоров’я, обіймати посади керівників, заступників та працівників структурних підрозділів органів управління охороною здоров’я державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування, закладів охорони здоров’я, їх структурних підрозділів, працівників Центру громадського здоров’я МОЗ України, центрів  контролю та профілактики хвороб тощо.

Пресцентр НМУ за інформацією медичного факультету №4