На стоматологічному факультеті Університету триває профорієнтаційна робота

19.03.2024

На стоматологічному факультеті Національного медичного університету імені О.О.Богомольця триває важливий етап підготовки до вступної кампанії – 2024 – профорієнтаційна робота. Днями представники факультету провели зустріч з потенційними студентами Університету – випускниками Бердичівського медичного коледжу Житомирської обласної ради.

Деканка стоматологічного факультету, професорка Наталія Біденко і заступники декана, доценти Альона Мельник і Валерій Філоненко зустрілися з керівництвом і студентами-випускниками. Деканка факультету розповіла про переваги навчання в нашому Університеті та широкий спектр освітніх послуг, можливості факультетів і розширену мережу клінічних баз. Студенти коледжу отримали інформацію про історію, спеціальності, можливі перспективи після закінчення НМУ імені О.О. Богомольця. Окремо акцентували увагу на умовах вступу й особливостях цьорічної вступної кампанії. Відбулася також сесія питань-відповідей.

Як зазначив своєю чергою в.о. директора Вячеслав Шевченко, Бердичівський медичний коледж має високий рейтинг і сталий авторитет. Заклад засновано у 1930 році. Він розташований у одному з найкращих історичних споруд міста – будинку лікаря Давида Шеренциса, в якому розміщувалась і сама клініка, де приймав лікар. Свою нинішню назву Коледж має з 2004 року, спочатку він називався медичним технікумом, потім – фельдшерсько-акушерською школою, медичним училищем. А завідувачі відділеннями «Лікувальна справа» Костянтин Яценко, «Сестринська справа» і «Стоматологія ортопедична» Інна Супруненко, викладачка стоматологічних дисциплін Алла Семенюк і методист Василь Нестерчук ознайомили представників НМУ з умовами навчання, навчальними програмами, особливостями набору майбутніх медиків і подальшого працевлаштування.

Так, значна частина випускників пов’язують своє майбутнє з навчанням саме у нашому Університеті. Тож сподіваємось, що цьогоріч випускники Бердичівського медколеджу поповнять лави студентів НМУ імені О.О. Богомольця.

Нагадаємо, що 14 березня стартувала реєстрація на НМТ. Основна та додаткові сесії національного мультипредметного тесту для випускників загальноосвітніх навчальних закладів відбудуться з 14 травня по 19 липня. НМТ у 2024 році складатиметься з чотирьох предметів: 3 обов’язкові та 1 на вибір. Кожен із предметів має свій ваговий коефіцієнт, що має значення для вступу. Для вступу у заклад вищої медичної освіти, зокрема й до НМУ імені О.О. Богомольця, серед вибіркових предметів найбільший ваговий коефіцієнт мають біологія та фізика, а також хімія.

Пресцентр НМУ за інформацією стоматологічного факультету