Майбутні магістри НМУ склали співбесіду з іноземної мови

20.07.2023

20 липня у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулися перші вступні випробування для абітурієнтів освітнього рівня магістр/спеціаліст (НРК7). Відповідно до Правил прийому, певна категорія вступників замість єдиного вступного іспиту (ЄВІ) особисто та дистанційно проходили співбесіди з англійської та німецької мов. Про свої результати вступники дізнаються згодом в електронному кабінеті вступника.

Присутніх привітав заступник голови Приймальної комісії, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти НМУ Олександр Науменко. Він побажав абітурієнтам успіхів, високих балів та, як результат, здійснення мрії стати студентами нашого Університету. До його слів приєдналися також відповідальний секретар Приймальної комісії НМУ Максим Тарасенко, члени предметної екзаменаційної комісії.

Цього року абітурієнти мали вибір, тож замість єдиного вступного іспиту (ЄВІ) частина вступників складали індивідуальну усну співбесіду з іноземних мов, що проводилася за програмою ЄВІ. Зокрема, у ній взяли участь вступники до магістратури на спеціальності 229 «Громадське здоров’я», 073 «Менеджмент» ОП «Менеджмент у сфері охорони здоров’я», 224 «Технології медичної діагностики та лікування», 222 «Медицина», 225 «Медична психологія», 226 «Фармація, промислова фармація», 227 «Терапія та реабілітація».

Під час складання співбесіди, кожному зі вступників члени екзаменаційної комісії пропонували одну з тем, що стосувалися публічного, особистого життя та професійної сфери. Наприклад, як люди в Україні обирають майбутню професію; що зміниться, якщо перерва в рік стане необхідною умовою для вступу університет; чи популярна в Україні страхова медицина, який урок українські лікарі можуть отримати від своїх іноземних партнерів тощо. Вступники мали висловити свою думку іноземною мовою зважаючи на зміст запропонованих їм тем. Екзаменаційна комісія оцінювала рівень підготовки вступників за шкалою від 100 до 200 балів. Таким же чином відбувалася співбесіда у форматі онлайн. Про свої результати абітурієнти дізнаються у власному електронному кабінеті після внесення результатів співбесіди до ЄДЕБО.

Зазначимо, що у травні та додатково у липні Приймальна комісія НМУ імені О.О. Богомольця здійснювала реєстрацію осіб на участь у ЄВІ та ЄФВВ на базі попередньо здобутого рівня освіти НРК6 та НРК7. За словами керівниці відділу профорієнтаційної роботи НМУ Людмили Мусієнко, основна сесія ЄВІ/ЄФВВ закінчується завтра, 21 липня, а додаткова сесія ЄВІ/ЄФВВ для певних категорій зареєстрованих вступників відбудеться у період з 3 до 16 серпня 2023 року.

Участь у додатковій сесії мають право взяти усі, хто:

  • не встиг зареєструватися для участі в ЄВІ/ЄФВВ під час основного періоду реєстрації;
  • зареєструвався для участі в основній сесії, проте з поважних причин не зміг взяти участі в тестуванні, розпочати або завершити виконання завдань вступного випробування.

Бажаємо нашим абітурієнтам успіхів при вступі та згодом отримати омріяний статус студента НМУ імені О.О. Богомольця!

Контакти Приймальної комісії:

+38 (044) 454-49-83

+38 (044) 454-49-49

+38 (044) 454-49-00

+38 (093) 014-48-30

Електронна адреса: pknmu@nmu.ua

Телеграм-чат: https://t.me/+elQLgBwWmPBlOGRi

Пресцентр НМУ