КВІТНЕВА СТУДЕНТСЬКА НАУКОВА СЕСІЯ З КЛІНІЧНОЇ ФАРМАКОЛОГІЇ

28.04.2017

26 квітня 2017 року на кафедри клінічної фармакології та клінічної фармації Національного медичного університету імені О.О. Богомольця в рамках квітневої студентської наукової сесії відбулася науково-практична конференція «Сучасні проблеми клінічної фармакології та фармакотерапії».

Завідувач кафедри, професор Хайтович М.В. привітав учасників та прочитав лекцію «Фармакокінетично/фармакодинамічна модель антибіотикотерапії». На конференції студенти медичних, фармацевтичного та факультету підготовки лікарів для збройних сил України представили 11 доповідей, що включали глибокий теоретичний аналіз актуальних проблем клінічної фармакології, сучасні підходи до їх вирішення, клінічні та фармакоекономічні аспекти застосування лікарських засобів при лікуванні соціально значимих хвороб, цікаві клінічні випадки.

Журі у складі доцента Трофімової Т.С. (голова), доцента Потаскалової В.С., асистента Ткаченко О.П. та студентів Черненко Богдана (V курс, фармацевтичний факультет), Рафальського Владислава (IV курс, фармацевтичний факультет) враховуючи актуальність, наукову новизну і практичне значення дослідження, логіку викладення матеріалу та якість оформлення доповіді, визначили переможців квітневої студентської наукової сесії з клінічної фармакології.

I місце виборов студент V курсу медичного факультету №1 Євген Воробей, який виступив із доповіддю «Персоналізований підхід в клінічній практиці лікаря»; II місце поділили студент V курсу медичного факультету №3 Назар Лавровський («Терапевтичний лікарський моніторинг у сучасній практиці лікаря/клінічного провізора») та студентка V курсу, фармацевтичного факультету Скринник Карина («Ефективність та безпечність антибактеріальної терапії у новонароджених»); III місце – студентка V курсу медичного факультету №1 Гоптар Олександра («Застосування Фінголімоду в превентивному лікуванні розсіяного склерозу») та студент V курсу фармацевтичного факультету Мітченко Андрій («Ефективність і безпечність застосування антагоністів лейкотрієнових рецепторів при бронхіальній астмі у дітей». Всі учасники отримали сертифікати та настанови від викладачів кафедри щодо своєї подальшої наукової діяльності.

Кафедра клінічної фармакології та клінічної фармації