Гуртківці вивчали сучасні підходи до діагностики і лікування колоректального раку

12.06.2024

Нещодавнє засідання студентського наукового гуртка кафедри хірургії №1 Національного медичного університету імені О. О. Богомольця, що відбулося на одній із клінічних баз кафедри у Київській міській клінічній лікарні №18, присвятили темі «Сучасні підходи до діагностики та лікування колоректального раку». Разом із керівником СНГ та запрошеним експертом гуртківці обговорили важливі аспекти лікування та профілактики цього захворювання.

Вступним словом відкрив засідання керівник СНГ кафедри хірургії №1, доцент Владислав Мороз. Він зауважив на актуальності теми засідання та представив гуртківцям експерта засідання – члена-кореспондента НАМН України, заслуженого лікаря України, президента Асоціації колопроктологів України, голову наукового товариства міста Києва та Київської області, професора кафедри хірургії №1 Михайла Захараша, який розповів учасникам про тенденцію епідеміології даного захворювання по Україні.

У межах заходу з доповіддю «Сучасні підходи до діагностики і лікування колоректального раку» виступив студент 3 курсу медичного факультету №2 Микола Бабенко, який не лише висвітлив особливості хірургічного лікування колоректального раку, а й підняв дуже важливу проблему сьогодення – онкоскринінг та попередження захворюваності на колоректальний рак.

У заключній частині засідання прозвучало багато питань від студентів до експерта засідання, відповіді на які викликали серед учасників жваву дискусію. Гуртківці залишилися задоволені новими знаннями та ідеями для проведення наукових досліджень.

Варто зазначити, що участь студентів у факультативних заходах, зокрема засіданнях СНГ, сприяє швидшому формуванню професійних медичних компетенцій, адже студенти отримують можливість поглиблювати знання й опановувати навички не лише за фахом, а і з супутніх спеціальностей.

У НМУ імені О.О. Богомольця функціонують численні студентські наукові гуртки, а про умови участі та їх повний перелік можна дізнатися за посиланням:

https://nmuofficial.com/studentu/studentski-naukovi-gurtky/

 

Пресцентр за інформацією кафедри хірургії №1