Герої серед нас: з передової – на іспит

03.10.2022

Війна внесла свої корективи у навчальний процес, у життя кожного українця. З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну багато викладачів і студентів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця захищають від окупанта цілісність і кордони України. Велика війна змусила наших студентів складати деякі іспити онлайн, інколи прямо з особливо небезпечних районів.

27-28 вересня у студентів-четвертокурсників відбувся Єдиний державний кваліфікаційний іспит. Вони готувалися ще з першого курсу до ЄДКІ, бо від його успішного складання залежить подальше навчання. Тож наші студенти приїхали з фронту, аби успішно здати надважливе випробовування для майбутнього лікаря.

 

Так, іспит складав студент 4-го курсу другого медичного факультету НМУ, майбутній ендокринолог Остап Попель. Він з початку війни виконував бойові задачі під Гостомелем та згодом на Слов’янському напрямку. До початку війни жартував з друзями, що піде воювати. Коли почалось повномасштабне вторгнення разом з одногрупником доєднались до одного з батальйонів оперативного призначення.

 

З передової на іспит приїхав і Максим Гурін, студент 4 курсу медичного факультету №2. Цікаво, що 22 лютого хотів купити військову форму з друзями, а 25 лютого отримав її безкоштовно, приєднавшись також до одного з батальйонів. З того часу і по цей день захищає нашу державу.

 

 

Андрій Бубнов з того ж факультету, член студентської ради факультету, ще до початку війни планував разом з однокурсниками доєднатись до лав ЗСУ. На початку війни, евакуювавши свою сім’ю, пройшов курс тактичної медицини та повернувся до Києва, взяв участь у обороні міста Ірпінь. Після проходження поглибленого курсу ТССС доєднався до добровольчого батальйону та поїхав на Донбас парамедиком медичної евакуаційної бригади. Брав участь в операціях на півдні та сході країни. У серпні отримав поранення під час виконання бойового завдання. Після короткого лікування повернувся до виконання службових обов’язків.

Про що мріють майбутні медики після перемоги? Остап мріє поласувати херсонським кавуном, Андрій – відсвяткувати перемогу на південному березі українського Криму, а Максим – звільнити окуповані домівки своїх друзів.

Тож ми щиро зичимо усім нашим студентам успіхів у навчанні, особливо тим, хто захищає Україну в лавах ЗСУ, і здійснення їхніх мрій!

 

Інформаційно-аналітичний відділ за матеріалами медичного факультету №2