ФПЛ ЗСУ провів майстер-клас із тактичної медицини для ліцеїстів «Кадетського корпусу»

05.12.2022

До Дня Збройних сил України факультет підготовки лікарів для Збройних сил України (ФПЛ ЗСУ) Національного медичного університету імені О.О. Богомольця провів виїзний майстер-клас із надання тактичної допомоги для ліцеїстів старших  курсів ліцею-інтернату №23 «Кадетський корпус». Кадетам розповіли про тактичну медицину, ознайомили з основними принципами надання домедичної допомоги, вчили практично надавати першу домедичну допомогу на всіх етапах евакуації.

Майстер-клас проводила сертифікований інструктор, студентка 3-го курсу ФПЛ ЗСУ Ніколетта Дмитруліна разом із студентами 2-3-х курсів факультету підготовки лікарів для Збройних сил України під керівництвом заступника декана ФПЛ ЗСУ Тараса Мервінського.

Беззаперечно, через військову агресію з боку російської федерації такі заходи зараз особливо актуальні. Ліцеїсти виявили неабияку зацікавленість в участі. Адже володіння навичками самодопомоги та взаємодопомоги під час бойових дій допоможуть зберегти власне життя, життя своїх побратимів і членів родини.

На майстер-класі учасники детально розглянули алгоритм надання допомоги на полі бою та найбільшу увагу приділили всім можливим способам зупинки кровотечі з подальшим практичним відпрацюванням і закріпленням навичок. Наприкінці заходу було висвітлено основні моменти евакуації та медичного сортуванню.

Адміністрація ліцею «Кадетський корпус» висловила щиру подяку студентам-медикам ФПЛ ЗСУ і декану факультету Наталії Козак за ініціативу. Майстер-клас проведено на високому професійному рівні, а через важливість подібних заходів прийняли рішення про подальшу співпрацю ліцею з майбутніми військовими лікарями.

 

За інформацією ФПЛ ЗСУ