Фахівці Університету підвищували обізнаність з цифрової грамотності

13.05.2024

У Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця триває реалізація проєкту «Школа компетентного викладача НМУ імені О.О. Богомольця», що спрямований на розвиток та удосконалення комплексу професійних компетентностей професорсько-викладацького колективу. Днями відбувся черговий семінар проєкту, який реалізується на базі Навчально-наукового центру неперервної професійної освіти Інституту післядипломної освіти НМУ, на актуальну тему «Цифрова грамотність. Кібербезпека».

У межах заходу наголошувалося, що цифрова грамотність – це безпечне й ефективне використання сучасних цифрових технологій у роботі, навчанні, професійному та особистому житті. Особливої актуальності, з огляду на війну в Україні, набуло питання кібербезпеки – заходи, що застосовуються для захисту даних або пристроїв, підключених до мережі, від несанкціонованого доступу, використання у злочинних цілях.

Так, спікерка заходу, начальниця відділу навчально-методичної роботи, ліцензування та акредитації, доцентка Інна Кучеренко в цікавій формі, з наочними прикладами розкрила основні поняття цифрової грамотності. Учасники дізналися більше про питання безпеки в Інтернеті, про фішингові розсилки, метою яких є отримання доступу до конфіденційної інформації користувача та шахрайські академічні розсилки.

Слухачі семінару відзначають, що інформативний захід сприяв поглибленню знань щодо особливостей роботи в Інтернеті, адже спікерка повідомила про види цифрових загроз, хакерські атаки, типи комп’ютерних вірусів. Докладно розкрила секрети безпеки та основні засоби захисту від шахрайства, способи організації та безпечної взаємодії з локальними та глобальними комп’ютерними мережами.

Нагадаємо, що всі зареєстровані учасники «Школи компетентного викладача НМУ імені О.О. Богомольця» мають змогу через форму зворотного зв’язку впливати на формування графіка і тематики семінарів. Семінари, які вже відбулися або заплановані, підготовлено за запитом і згідно з пропозиціями викладачів НМУ. Після кожного семінару всі його учасники отримують додаткові матеріали для самостійного доопрацювання теми та електронний сертифікат підвищення кваліфікації на 3 академічні години (0,1 кредиту ЄКТС).

Наступна зустріч Школи компетентного викладача НМУ імені О.О. Богомольця запланована на 30 травня та буде присвячена темі соціальних мереж, культурі та безпеці їх ведення.

Пресцентр НМУ за інформацією Навчально-наукового

центру неперервної професійної освіти ІПО