Фахівці НМУ читають лекції для виїзних бригад екстреної медичної допомоги Києва

14.11.2022

У рамках співпраці Національного медичного університету імені О.О. Богомольця та Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва фахівці НМУ читатимуть тематичні лекції для виїзних бригад екстреної медичної допомоги столиці. Вже проведено перші лекції і такі заходи проводитимуться на постійній основі.

Днями декан медичного факультету №3, професорка Оксана Виговська прочитала лекцію на тему «Менінгокцемія», в якій основні акценти розставила на клінічних проявах менінгококової інфекції та менінгіту, методиці первинної діагностики менінгокцемії медиками екстреної медичної допомоги на дошпитальному етапі, а також відповіла на численні запитання слухачів. На заході покроково розглянули алгоритм надання медичної допомоги дітям із менінгококцемією на дошпитальному етапі, розібрали особливості перебігу хвороби у дітей раннього віку, підлітків і дорослих. Проаналізували найпоширеніші помилки на догоспітальному етапі та їх причини, проаналізували різні ситуації й обирали оптимальну тактику. Також обговорили різні типи вакцин для профілактики менінгококової інфекції.

Співпраця між НМУ імені О.О. Богомольця та Центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф триває. Такий формат співпраці запроваджується на постійній основі. Вже найближчим часом фахівці НМУ проведуть лекції на тему ботулізму, лептоспірозу, катарального синдрому і його практичних аспектів.

Впевнені, що отримані нові знання допоможуть у повсякденній роботі, адже бригади екстреної медичної допомоги мають бути завжди готовими за будь-яких умов і обставин. А періодичне проходження курсів з підвищення кваліфікації, відвідування практичних семінарів, обмін досвідом на тренінгах і прослуховування лекцій з теорії – основа медичної професійної майстерності.

 

Пресцентр НМУ за інформацією медичного факультету №3