Доцент НМУ вивчав провідні медичні технології у Японії

24.07.2024

Фахівці Національного медичного університету імені О.О. Богомольця постійно розширюють власні знання, опановують сучасні медичні технології. Нещодавно доцент кафедри хірургії №2 Максим Приступюк пройшов стажування з пластичної та реконструктивної хірургії в Токіо. Отримані в університетських лікарнях та національних медичних центрах Японії знання і практичний досвід фахівець використає в освітній діяльності та в лікуванні хворих на клінічних базах кафедри хірургії №2 НМУ.

Доцент Максим Приступюк пройшов стажування на базі відділення пластичної та реконструктивної хірургії у провідній установі Японії з лікування та дослідження онкологічних захворювань – Національному раковому центрі.

Він був присутній на всіх етапах оперативного втручання, на клінічному огляді пацієнтів, брав активну участь у консиліумах. Ознайомився з сучасним медичним обладнанням та особливостями його використання, відпрацьовував на муляжах етапи хірургічного втручання.

Під керівництвом професора Хірото Тераші, який є провідним спеціалістом Японії з лікування діабетичної стопи та хронічних ран, а також доцента Шунсуке Сакакібара пройшов тижневе стажування у відділені пластичної та реконструктивної хірургії Університету Кобе. Отримав знання та навички з особливостей лікування різних ран, як в стаціонарі, так і в умовах амбулаторного прийому.

Максим Приступюк стажувався на базі кафедри та відділення пластичної, реконструктивної та естетичної хірургії в університетській клініці Японської медичної школи. Основними напрямами її наукової роботи є вивчення патогенезу утворення келоїдних рубців, патогенетичне лікування пілонідальних кіст, лікування рубцевих деформацій. Лікар брав участь у щотижневих конференціях з оглядом наукових робіт, що виконуються на кафедрі, опановував курс з мікрохірургії та мав змогу навчатися на муляжах, вдосконалювати свою мікрохірургічну техніку.

Окрім того, фахівець НМУ виступив з доповіддю «Медична ситуація в Україні та допомога пораненим на війні» на 52-й конференції Асоціації судинних хірургів Японії. Налагодив професійні контакти, поспілкувався з лікарями зі США, які активно допомагають Україні, оперують наших захисників та цивільне населення. З офіційним візитом відвідав компанію J-TEC, яка є найбільшим в країні виробником аутологічних тканин людини, та Японський банк шкіри.

Доцент кафедри хірургії №2 НМУ імені О.О. Богомольця Максим Приступюк наголошує, що технології, які використовуються в кініках Японії, є передовими у всьому світі, а отриманні знання та практичний досвід дозволить їх використовувати в закладах охорони здоров’я України. Навчання лікаря НМУ в Токіо відбувалося у межах надання екстреної гуманітарної допомоги японським урядом для України та координувалося японською компанією – надавачем телемедичних послуг «Allm.inc».

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри хірургії №2