До Всесвітнього дня отоларинголога у бібліотеці НМУ відкрилася тематична виставка

29.09.2023

Працівники Бібліотеки Національного медичного університету імені О.О. Богомольця підготували тематичну книжкову виставку, де представлено наукову, навчальну та довідкову літературу з оториноларингології. Зокрема, праці з діагностики та лікування вуха, горла, носа, а також патологій голови та шиї, авторства лікарів-отоларингологів нашого Університету.

Користувачі Бібліотеки з цікавістю ознайомлюються з фаховою літературою. Завдяки роботі потужного науково-педагогічного складу кафедру оториноларингології нашого Університету вважають провідним осередком підготовки студентів серед медичних закладів вищої освіти України. Зокрема, на кафедрі оториноларингології, яку очолює професорка Юлія Дєєва, викладають перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко, автор гімну НМУ, професор Федір Тишко, доценти, кандидати медичних наук В’ячеслав Дідковський і Максим  Тарасенко.

З краєзнавчих довідок, які зберігаються у фондах бібліотечного простору, користувачі можуть дізнатися про славну історію становлення кафедри оториноларингології НМУ. Згідно з письмовими джерелами, викладацька діяльність у галузі оториноларингології зароджувалася в Києві у позаминулому столітті, на медичному факультеті Університету Святого Володимира, де відбулося формування науково-практичних основ майбутньої кафедри оториноларингології. Вивчення захворювань ЛОР-органів тоді тривало вибірково в рамках курсу лекцій з хірургії, терапії та інших медичних дисциплін. Офіційно кафедру оториноларингології НМУ було відкрито у 1921 році.

Нині у інституційному репозитарії представлено близько 160 робіт науково-педагогічних працівників кафедри оториноларингології нашого Університету. З якими можна ознайомитися за посиланням.

Навчальна, методична та наукова література детально представлена в електронному каталозі бібліотеки НМУ.

Бібліотека НМУ