Друга науково-практична конференція “Екологічні та гігієнічні проблеми сфери життєдіяльності людини”

13.03.2019

12 березня 2019 року у лекційній аудиторії імені академіка О.В. Корчака-Чепурківського санітарно-гігієнічного корпусу Університету відбулася Друга  науково-практична конференція з міжнародною участю “Екологічні та гігієнічні проблеми сфери життєдіяльності людини”.  Організував та провів захід Інститут гігієни та екології НМУ імені О.О. Богомольця, який очолює професор С.Т. Омельчук.  Він представив членів президії, зокрема: першого проректора з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти Ю.Л. Кучина, завідувача кафедри гігієни та екології №1, професора В.Г. Бардова, завідувача кафедри гігієни та екології №4, професора О.П. Яворовського, декана медичного факультету №4, професора І.М. Пельо та гостей конференції з різних міст України.

Розпочинаючи конференцію, професор С.Т. Омельчук висловив надію, що участь всіх присутніх у конференції сприятиме плідному науковому пошуку, обґрунтуванню пропозицій, спрямованих на формування міждисциплінарних багаторівневих зав’язків екології та профілактичної медицини.

З вітальним словом до присутніх звернувся перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти Ю.Л. Кучин, який зазначив, що Інститут гігієни та екології є важливою складовою Університету, науковим центром, де працюють викладачі-практики. Він також наголосив, що як клініка є важливою для клінічних кафедр, так і для гігієністів важливим є Інститут, що має світові здобутки у профілактичній медицині та  є майданчиком для наукових дискусій, у ході яких формуються пріоритети наукової діяльності Університету. За словами Ю.Л. Кучина, наукові розробки Інституту гігієни та екології допомагають зменшити негативний вплив на здоров’я людини антропогенних чинників та зменшити ризик розвитку захворювань, пов’язаних із забрудненням довкілля.

Привітав учасників конференції також і Центр громадського здоров’я МОЗ України, побажавши плідної та конструктивної роботи, успіхів у втіленні планів щодо якісного та здорового життя наших співвітчизників.

Участь у конференції взяли понад 100 осіб, серед них були представники Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів м. Києва, провідні фахівці Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, науковці, які представляли дослідні центри України, вищі медичні навчальні заклади України та представники іноземних компаній з Німеччини, Швейцарії, Індії та Польщі.

У ході роботи конференції були заслухані і обговорені наукові доповіді, запропоновані нові рішення подолання проблем, пов’язаних із впливом життєдіяльності людини на довкілля, мінімізації несприятливого впливу факторів навколишнього середовища на здоров’я населення.

ПРОГРАМА КОНФЕРЕНЦІЇ