МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ, ПРИСВЯЧЕНА ВСЕСВІТНЬОМУ ДНЮ ЗДОРОВ’Я

07.04.2017

6-7 квітня 2017 року у Національному медичному університеті О.О. Богомольця відбулися заходи з нагоди Всесвітнього дня здоров’я. Цьогоріч тема Всесвітнього дня здоров’я присвячена питанням профілактики, виявленню та лікуванню депресії під гаслом «Депресія: давай поговоримо».

У відкритті конференції, присвяченій цій тематиці, взяли участь Катерина Амосова, ректор НМУ імені О.О. Богомольця; Оксана Сивак, заступник Міністра охорони здоров’я України; Роберто Гнесотто, Віталій Цимбалюк, президент НАМН України; Іван Сорока, радник голови Комітету ВР з питань охорони здоров’я.

Ректор Катерина Амосова привітала учасників з Днем здоров’я та початком Конференції. «Цього року тема дня здоров’я – це боротьба з депресією. Вибір такої тематики є закономірним з огляду на значну поширеність депресії і її медико-соціальні наслідки. На жаль, Україна ще недостатньо розуміє значущість цієї проблеми і це стосується не тільки пересічних громадян, але і медичної спільноти. Тому сьогоднішня тема особливо актуальна, оскільки ми маємо повернутися обличчям до цієї проблеми. Лікарі різних спеціальностей і фахівці галузі громадського здоров’я в нашій країні попри всі проблеми мають долучитися і до цієї важливої теми щодо якості життя наших громадян», – зазначила Катерина Амосова.

Депресія або депресивний розлад є найпоширенішим порушенням емоційної сфери людини. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я кількість хворих на депресію в світі сягає 300 млн. осіб і має стійку тенденцію до постійного зростання. Депресивний епізод один раз в житті переживають до 20% жінок та 10% чоловіків, половина з яких потребують лікування у відповідних фахівців.

Основні наукові напрямки роботи конференції: актуальні питання профілактики та лікування депресії, сучасні стратегії боротьби з епідемією неінфекційних захворювань, особливості та тенденції популяційного здоров’я, розбудова служби громадського здоров’я в контексті європейської політики «Здоров’я – 2020», профілактичні стратегії в охороні здоров’я, діяльність медичних закладів в умовах воєнних дій та надзвичайних ситуацій, соціально значущі та соціально небезпечні хвороби, доказова медицина Менеджмент в охороні здоров’я.

У рамках Конференції відбулося 2 пленарних засідання, а також круглий стіл в режимі телемосту зі швейцарською клінікою, секційні засідання та стендові доповіді.

Прес-центр