АНОНС: ШКОЛА МОЛОДОГО ВЧЕНОГО

04.04.2016


 

Товариством молодих вчених і спеціалістів НМУ у 2012 році започатковано науковий молодіжний проект «Школа молодого вченого». Метою проекту є підвищення обізнаності молодих вчених і студентів щодо можливості виконання наукової роботи, етапів її реалізації, основних норм та правил роботи з науковою літературою, виконання наукового дослідження, експерименту, інтерпретації та представлення отриманих результатів.

«Школа молодого вченого» – це цикл семінарів та майстер-класів, які проводяться молодими вченими по системі «рівний-рівному», із залученням експертів у якості консультантів.

Запрошуємо всіх до участі у цікавому проекті!

 

ПЕРША ЗУСТРІЧ
17-00, 5 квітня (вівторок)
аудиторія №2 імені О. Корчака-Чепурківського 
санітарно-гігієнічного корпусу.

План проведення наукового молодіжного проекту 
Товариства молодих вчених і спеціалістів НМУ
«Школа молодого вченого»

Зустріч 1. 
Дата та час проведення: 05.04.2016. 17:00 – 19:00
1.Наукова кар'єра: які можливості та перспективи розвитку молодого вченого в медичній сфері? (к.мед.н. Тарасюк Т., Мороз В., к.мед.н. Ковальчук О.)
2.Основи планування наукового дослідження. Як визначити актуальність дослідження? Що таке патентний пошук? Принципи формування теми наукової роботи. (к.мед.н. Божук Б., к.мед.н. Тарасюк Т.)

Зустріч 2. 
Дата та час проведення: 12.04.2016. 17:00 – 19:00
1.Визначення матеріалів та методів наукового дослідження. (Лиходієвський В.)
2.Що таке біоетика? Основні принципи біоетики. Особливості проведення експериментів із залученням піддослідних тварин. (Тимохіна Т.)

Зустріч 3. 
Дата та час проведення: 19.04.2016. 17:00 – 19:00
1.Основи доказової медицини. Базові методи статистичної обробки даних. Які існують найпоширеніші програми для статичної обробки даних та де їх шукати? (Петелицька Л.)
2.Сучасні можливості усної та письмової презентації наукових даних. Як створити інформативну та цікаву презентацію власної наукової роботи? Правила написання тез та статей за результатами власних досліджень. Які є базові вимоги до написання статей для публікації в закордонних фахових виданнях? (Короленко В., Тарасюк Т.)

Зустріч 4. 
Дата та час проведення: 26.04.2016. 17:00 – 19:00
1.Практичне впровадження результатів дослідження. Які основні принципи написання клінічних та методичних рекомендацій? В чому різниця між актом впровадження, патентом на винахід, інформаційним листом? Що таке науково-метричні бази та як туди потрапити? (Приступюк Л.)
2.Можливості міжнародної співпраці для молодого науковця. Як знайти та отримати  науковий грант? (Мурланова К.)

Місце проведення заходу – аудиторія №2 імені О. Корчака-Чепурківського санітарно-гігієнічного корпусу.