Представники НМУ взяли участь у конференції з питань підготовки фахівців для фармацевтичної галузі

23.05.2024

Фахівці та студенти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця взяли участь у тристоронній конференції «Бізнес і освіта у фармацевтичній галузі. Рецепт ефективної співпраці», організаторкою якої виступила одна з провідних українських фармацевтичних компаній «Артеріум». Учасники заходу – науково-педагогічні працівники та студенти різних закладів вищої медичної та фармацевтичної освіти з різних регіонів України разом з представниками фармацевтичної промисловості обговорили перспективи розвитку сучасної фармацевтичної освіти, питання співпраці бізнесу із закладами вищої освіти для підготовки кваліфікованих фахівців  для фармацевтичної галузі.

НМУ імені О.О. Богомольця на заході представили гарантка освітньо-професійної програми «Фармація» другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю  226 «Фармація, промислова фармація», завідувачка кафедри хімії ліків та лікарської токсикології Ірина Ніженковська, гарантка освітньо-наукової програми «Фармація, промислова фармація» третього освітньо-наукового рівня, завідувачка кафедри аптечної та промислової технології ліків Жанна Полова, деканка фармацевтичного факультету Тетяна Рева, доцентка кафедри аптечної та промислової технології ліків Олена Глущенко, а також студенти фармацевтичного факультету 3 та 4 курсів.

Учасники конференції «Бізнес і освіта у фармацевтичній галузі. Рецепт ефективної співпраці» взяли участь в обговоренні підготовки професіоналів фармацевтичної галузі відповідно до нових вимог Європейської директиви 25/36/ЄС і нових професійних стандартів підготовки професіоналів фармацевтичної галузі за спеціальністю 226 «Фармація, промислова фармація».

Також у межах конференції студентки 3 та 4 курсу фармацевтичного факультету НМУ Олена Гангало, Марина Підрушняк, Наталія Петрик та Анастасія Соболевська виступили з доповідями та взяли участь у дискусії «Проблеми сучасної фармацевтичної освіти. Погляд студентів на покращення якості освітнього процесу. Виклики та можливості для студентів у сучасних реаліях».

Високий кредит довіри до фармацевтичної компанії «Артеріум» допоміг у проведенні дослідження серед викладачів, студентів і представників бізнесу, що стало фундаментом конференції стосовно відповідності підготовки фахівців фармацевтичної галузі потребам ринку праці, визначило основні очікувані формати співпраці між університетами та компаніями-стейкхолдерами. Щороку компанія інвестує у розвиток молоді та підтримує заклади вищої освіти, в яких готують фахівців профільних спеціальностей фармацевтичної галузі. Вже було організовано 10 навчальних проєктів, що надають студентам можливість стажуватись, відвідувати лекції і сприяє професійному розвитку молоді.

За інформацією фармацевтичного факультету