На «Весняній студентській науковій сесії 2024» визначили переможців секції «Хімії ліків та лікарської токсикології»

01.05.2024

У рамках проведення науково-практичної конференції з міжнародною участю «Весняна студентська наукова сесія 2024» на кафедрі хімії ліків та лікарської токсикології Національного медичного університеті імені О.О. Богомольця відбулося засідання секції «Хімії ліків та лікарської токсикології». Під час заходу, що відбувся в онлайн-форматі студенти 5 курсу фармацевтичного факультету та члени студентського наукового гуртка кафедри представили на конкурс 13 наукових робіт.

Авторитетне журі під головуванням завідувачки кафедри хімії ліків та лікарської токсикології, професорки Ірини Ніженківської оцінювали роботи учасників за наступними критеріями: дизайн дослідження, оригінальність обраної теми дослідження, якість презентації та доповіді, практична значущість поданих висновків, чіткість та правильність відповідей на запитання.

Так, перше місце за доповідь на тему «Специфічність та селективність методики визначення азилсартану медоксомілу методом високоефективної рідинної хроматографії» посів студент Гліб Гігал. Друге місце поділили студент Олександр Михайленко за доповідь на тему «Дослідження протимікробних властивостей похідних [2-арил-5-(арилсульфініл)-1,3-оксазол-4-іл] фосфонових кислот» та студентка Юлія Погоріла, яка представила  доповідь на тему «Квантово-хімічні дослідження малих синтетичних молекул на основі імідазо[1,2-а]піридину та піримідину як потенційних молекул-кандидатів у лікарські засоби». Третє місце розділили між собою студентки Богдана Ващенко, яка представила доповідь на  тему «Прогнозування гострої токсичності перспективних протипухлинних засобів – похідних 5-аміно-1,3-оксазол-4-ілтрифенілфосфонієвих солей», Валерія Пилипчук, яка  виступила з  доповіддю на  тему «Розробка та проведення валідаційних випробувань методики ідентифікації та кількісного визначення вмісту дексібупрофену в таблетках» та Єгор Чумак за доповідь на тему «Експериментальна розробка порошку для зовнішнього застосування зі сповільненим вивільненням антимікробних речовин».

Вітаємо молодих науковців та їх наукових керівників, бажаємо  подальших наукових досягнень!

За інформацією кафедри хімії ліків та лікарської токсикології