Майбутні фармацевти проводять профорієнтацію для старшокласників

18.03.2024

Активну профорієнтаційну роботу для випускників шкіл у різних регіонах України проводять студенти фармацевтичного факультету Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Такі заходи допомагають 11-класникам самовизначитися та усвідомлено обрати заклад вищої медичної освіти для вступу у 2024 році.

За 1,5 місяця студенти відвідали більше ніж 30 шкіл та поспілкувалися з понад 500 випускниками, розповідаючи їм про умови вступу, діяльність нашого Університету, світ фармації та різноманіття професій у цій сфері. Вони докладно інформували про переваги навчання на фармацевтичному факультеті, потужний професорсько-викладацький колектив НМУ, сучасні аудиторії, забезпечені усім необхідним для здобуття затребуваної професії, співпрацю з провідними фармацевтичними компаніями та кар’єрні перспективи випускників.

Окрім того, студенти НМУ розповіли випускникам шкіл про різноманітні освітні проєкти, роботу студентських наукових гуртків, насичене студентське життя. Повідомили про можливість реалізації власних здібностей у різних конкурсах, змаганнях, про діяльність в органах студентського самоврядування, умови проживання у гуртожитках та відповіли на численну кількість запитань. Випускник однієї зі шкіл поділився з майбутніми фармацевтами, що хоче допомагати людям, рятувати їхні життя, але невпевнений, що медицина це його покликання. Та під час профорієнтаційного заходу він зрозумів, що спеціальність «Фармація, промислова фармація», яку можна здобути у нашому Університеті, справді зможе відкрити можливості для побудови ним успішної кар’єри.

Студенти задоволені, що мали можливість поділитися власними знаннями та досвідом з потенційними абітурієнтами НМУ імені О.О. Богомольця, адже профорієнтація є важливим кроком, що допомагає випускникам усвідомити власний потенціал і зробити правильний вибір.

Нагадаємо, що 14 березня стартувала реєстрація на участь у національному мультипредметному тесті (НМТ), який проходитиме у вигляді комп’ютерного онлайн-тестування. Цьогоріч, згідно з календарним планом організації та проведення НМТ, тестування проходитиме під час основних і додаткових сесій. Тест складатиметься з двох блоків: основний, до якого увійдуть 3 обов’язкові навчальні предмети; і додатковий, що міститиме завдання з 1 навчального предмета на вибір. Обов’язкові – українська мова, математика та історія України, на вибір – українська література, іноземна мова (англійська, іспанська, німецька, французька), біологія, фізика, хімія та географія. Кожен із предметів має свій ваговий коефіцієнт, що має значення для вступу. Для вступу у заклад вищої медичної освіти, зокрема й до Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, серед вибіркових предметів найбільший ваговий коефіцієнт мають біологія та фізика, а також хімія.

Пресцентр НМУ за інформацією фармацевтичного факультету