Представників НМУ відзначили на Харківському осінньому марафоні психотехнологій

03.11.2023

Співробітники кафедри загальної і медичної психології та студенти-реабілітологи Національного медичного університету імені О.О. Богомольця гідно представили свої наукові роботи на VII Всеукраїнській науково-практичній конференції із міжнародною участю «Харківський осінній марафон психотехнологій», їх відзначили сертифікатами і дипломами.

Під час заходу завідувач кафедри загальної і медичної психології, професор Михайло Матяш виступив з доповіддю «Психологічна готовність до життя після війни», у якій обґрунтував результати власних спостережень і досліджень. А доцент Віталій Луньов провів майстер-клас на тему «Нейроперсонологічний підхід до психологічної діагностики та психокорекції».

У рамках науково-практичної конференції відбувся також конкурс студентських творів-есе з психології. За його результатами творчі роботи першокурсників, які навчаються за спеціальністю 227 «Терапія та реабілітація», Артема Підгаєцького та Карину Дадикіну відзначили дипломами І та ІІ ступеня. Якість їх творчих робіт високо оцінили відомі фахівці у галузі психології, які на основі глибокого аналізу та рецензування визначали найкращі студентські доробки.

Майбутні реабілітологи підготували есе за участі викладачки кафедри загальної та медичної психології Лілії Прудкої. Артем Підгаєцький представив роботу на тему «Проблема самотності і усамітнення у сучасному місті: психологічні чинники і наслідки», а Карина Дадикіна  на тему «Значення сім’ї у сучасному суспільстві».

Варто зазначити, що у нашому Університеті рівень підготовки фахівців, які займатимуться комплексною реабілітацією пацієнтів, є досить високим. Про це свідчить підвищений попит з боку вступників на спеціальність 227 «Терапія та реабілітація».

Колектив Університету не зупиняється на досягнутому та розширює горизонти своєї діяльності. Наразі медико-психологічний факультет НМУ реорганізовано у Навчально-науковий інститут психічного здоров’я, що сприятиме модернізації навчального процесу. Адже війна має серйозний вплив на психологічне здоров’я українців і це вимагає сучасних підходів і реагування на нові виклики.

За інформацією кафедри загальної і медичної психології