Співробітники НМУ взяли участь у Конгресі Європейської асоціації черепно-щелепно-лицевих хірургів

18.10.2022

Нещодавно у місті Мадрид (Іспанія) відбувся XXVI Конгрес Європейської асоціації черепно-щелепно-лицевих хірургів. Вперше від початку пандемії SARS COVID-19 Конгрес відбувся в офлайн-форматі. У заході світового рівня, на якому провідні європейські хірурги представляли результати останніх досягнень в щелепно-лицевій хірургії, взяли участь співробітники кафедри щелепно-лицевої хірургії та сучасних стоматологічних технологій Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Цьогоріч міжнародний конгрес зібрав більше 1200 учасників з різних країн. Так, професор кафедри  щелепно-лицевої хірургії та сучасних стоматологічних технологій нашого Університету Андрій Копчак прочитав програмну лекцію «3D планування та пацієнтспецифічні імплантати: українськи досвід», в ході якої представив результати лікування пацієнтів з пораненнями щелепно-лицевої ділянки, отриманими під час бойових дій, з використанням цифрових технологій. На жаль, у зв’язку з російською агресією українські медики часто працюють з такими випадками. Доцент Юрій Чепурний у своїй доповіді представив результати відновлення скронево-нижньощелепного суглоба з використанням пацієнспецифічних двокомпонентних ендопротезів. Можливості навігаційної хірургії при лікуванні внутрішньосуглобових переломів відростка нижньої щелепи та при лікуванні ендокринної орбітопатії були представлені в доповідях асистента кафедри Тетяни Павличук і старшого лаборанта Аліни Слободянюк. Своєю чергою аспірант кафедри Анна Романова взяла участь у роботі Ради молодих науковців від України та виступила з промовою на церемонії закриття Конгресу. У своєму зверненні вона подякувала за підтримку Асоціації та підкреслила ті виклики, які стоять перед українськими молодими лікарями в аспекті їх майбутньої інтеграції в європейську спільноту.

Разом з тим, співробітники кафедри провели перемовини з керівництвом Європейської асоціації черепно-щелепно-лицевих хірургів, колегами з Фінляндії, Польщі та Литви щодо продовження волонтерської допомоги українським щелепно-лицевим хірургам та розбудови співпраці в науковій та освітній сферах.

 

За інформацією кафедри щелепно-лицевої хірургії та сучасних стоматологічних технологій