Вступна кампанія – 2024: затверджено характеристики тестів ЄВІ для вступу до магістратури на “Громадське здоров’я і “Менеджмент”

08.04.2024

Відповідно до календарного плану вступні випробування до магістратури на спеціальності 229 “Громадське здоров’я” і 073 “Менеджмент у сфері охорони здоров’я” цьогоріч проходитимуть у дві сесії. Для вступу до магістратури, зокрема до Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, на ці спеціальності необхідні результати єдиного вступного іспиту (ЄВІ), яким передбачені тест загальної навчальної компетентності (ТЗНК) і тест з іноземної мови.

Український центр оцінювання якості освіти затвердив загальні характеристики тестів ЄВІ, зокрема визначив кількість завдань кожного тесту, форми тестових завдань, час, відведений на їх виконання, схеми нарахування балів.

Так, тест з іноземної мови (англійської, німецької, французької або іспанської) складатиметься з двох частин: читання і використання мови. Він міститиме 30 завдань, на виконання яких відведено 45 хвилин.

З-поміж завдань:

  • 6 – на встановлення відповідності (треба дібрати твердження/ситуації до оголошень/текстів, запитання до відповідей або відповіді до запитань);
  • 5 – з вибором однієї правильної відповіді;
  • 19 – на заповнення пропусків у тексті (потрібно доповнити речення у тексті словосполученнями/словами з наведених варіантів).

Завдання тесту загальної навчальної компетентності складатимуться з двох компонентів: вербально-комунікативного та логіко-аналітичного. Усього буде 27 завдань, на виконання яких відведено 75 хвилин.

З-поміж завдань ТЗНК:

  • 4 – на заповнення пропусків у мікротекстах (потрібно буде доповнити речення в мікротексті словосполученнями/словами, вибравши їх серед наведених варіантів);
  • 23 – з вибором однієї правильної відповіді.

За виконання завдань тесту з іноземної мови можна отримати від 0 до 30 балів, а за виконання тесту загальної навчальної компетентності – до 33 балів.

Нагадаємо, що основний етап реєстрації на ЄВІ триватиме із 7 до 29 травня включно. Реєстрацію здійснюватиме і Приймальна комісія Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. У додатковий період (17–21 червня) матимуть змогу зареєструватися для проходження ЄВІ ті особи, які брали участь в основній сесії, але не змогли розпочати або завершити виконання завдань та особи, які не змогли взяти участі в основній сесії через причини, які не залежали від їхніх дій та волі, та на які вони не змогли вплинути.

Що важливо, вступні випробування до магістратури проходитимуть у дві сесії. Основна сесія триватиме з 24 червня по 15 липня, а додаткова – з 31 липня по 14 серпня.

Також нагадаємо, що у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця з 15 квітня по 17 червня 2024 року всі бажаючі здобувачі освіти, які планують вступати до аспірантури в НМУ, можуть пройти контрактні курси з підготовки до ЄВІ з англійської мови тривалістю 50 академічних годин.

Контактні дані Приймальної комісії НМУ: проспект Берестейський, 34, морфологічний корпус, кабінет 61; тел.: (044) 454-49-83, (044) 454-49-49, (093) 014-48-30; е-адреса:pknmu@nmu.ua

Пресцентр НМУ за інформацією Українського центру оцінювання якості освіти

Інфографіка: Пресцентр НМУ