Вступна кампанія 2024: як правильно оформити мотиваційний лист

15.07.2024

Відповідно до правил прийому до Національного медичного університету імені О.О. Богомольця абітурієнти, окрім результатів вступних випробовувань, мають підготувати мотиваційний лист. Він складається і подається вступником до закладу вищої освіти в електронній формі через особистий електронний кабінет вступника або в паперовому вигляді при подачі заяви в паперовій формі. У документі вступник пояснює причини, чому обрав саме медичну спеціальність, також це можливість звернути на себе увагу, представити себе і дати краще уявлення про власну особистість.

У НМУ підготували інфографіку-роз’яснення, як правильно написати і оформити мотиваційний лист для вступу.

 

Вимоги та критерії до написання мотиваційного листа

Шаблон мотиваційного листа

Нагадаємо, вступ за результатами НМТ (2022-2024 років) та/або ЗНО (2021 року) і мотиваційним листом через електронний кабінет вступника розпочнеться з 19 липня. Реєстрація на вступ за результатами співбесіди для пільгових категорій громадян зі спеціальними умовами вступу і мотиваційним листом стартувала з 3 липня.

19 липня у НМУ імені О.О. Богомольця розпочинається прийом заяв від вступників – випускників шкіл, коледжів, ліцеїв. Також цього тижня триватиме реєстрація заяв на участь у співбесідах, відбудуться співбесіди з української мови, історії України, математики, біології, іноземної мови. Детальніше з календарем важливих подій 15-21 липня можна ознайомитися за посиланням.

Пресцентр НМУ за інформацією Приймальної комісії