Відомий ізраїльський лікар поділився досвідом лікування нефрологічних патологій

12.04.2024

Днями у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулися заходи, спрямовані на підвищення рівня професійної компетентності та академічного розвитку студентів і професорсько-викладацького колективу Університету. Спікером виступив відомий ізраїльський лікар Міхаель Гейліс.

До заходів долучився перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти НМУ імені О.О. Богомольця Олександр Науменко. Професор наголосив, що така міжнародна співпраця сприяє підвищенню рівня професійної компетентності, стимулює, як студентів, так і викладачів НМУ імені О.О. Богомольця, до постійного розвитку, удосконалення практичних навичок.

У межах візиту до НМУ імені О.О. Богомольця співробітник однієї з найбільших ізраїльських клінік – Медичного центру Каплан (м.Реховот) доктор Міхаель Гейліс прочитав для студентів і викладачів Університету лекцію «Електроліти і рідини». Він інформував учасників події про сучасні підходи до діагностики, лікування та профілактики розладів електролітів та рідинного балансу.

Окрім того, під час майстер-класу «Протеїнурія та гематурія в практиці лікаря» учасники поглибили знання щодо практичних аспектів діагностики, лікування, тактики ведення пацієнтів з цими патологіями.

Під час візиту, доктор Міхаель Гейліс відвідав одну з клінічних баз нашого Університету – дитячу клінічну лікарню №7 міста Києва, зокрема Центр дитячої нефрології. Він розповів про сучасні методи лікування нефротичного синдрому у дітей, поділився власними кейсами з діагностики та лікування таких хвороб. Відомий лікар узяв участь у клінічному обході пацієнтів, ознайомився з досвідом роботи українських лікарів.

Нагадаємо, що також нещодавно всесвітньо відомий нейрохірург Генрі Марш прочитав лекцію для студентів НМУ імені О.О. Богомольця. У своїй мотиваційній лекції він дав поради майбутнім лікарям щодо становлення в професії, відповів на численні питання.

Пресцентр НМУ за інформацією медичного факультету №3