У СНТ імені О.А. Киселя новий голова

14.05.2024

Нещодавно у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулися загальні збори Студентського наукового товариства імені О.А. Киселя (СНТ). У межах заходу заслухали звіт Марини Савчук, яка понад рік очолювала СНТ та обрали нового голову Товариства.

СНТ імені О.А. Киселя є ефективним середовищем для студентів-науковців НМУ імені О.О. Богомольця, де кожен знаходить можливості та інструменти для поглиблення власних знань зі всіх галузей медицини та виконання наукового дослідження.

Про результати роботи Студентського наукового товариства за 2023-2024 навчальний рік, вагомі події, які були реалізовані, присутніх інформувала Марина Савчук. Вона повідомила, що в Університеті було проведено фестиваль Medvoyage, організовано цикл лекцій про науку у рамках Med Scientific School, також до Дня психічного здоров’я та до Дня боротьби з цукровим діабетом. Відбулися Всеукраїнські студентські олімпіади, Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт, XVI науково-практична конференція з міжнародною участю «Спеціальні питання діагностики та лікування захворювань ЛОР-органів, краніофаціальної ділянки та органа зору», Весняна конференція 2024. Вперше в очному форматі проведена науково-практична конференція молодих науковців Annual Young Scientific Conference (AYMS) – 2023 з нагоди 142-річчя Студентського наукового товариства імені О.А. Киселя.

Оскільки Марина Савчук завершує навчання в НМУ, вона склала повноваження і в межах зборів відбулися вибори нового голови СНТ. Свої передвиборчі кампанії презентували три кандидати – студентка 4 курсу, медичного факультету №3 Маргарита Власик, студентка 3 курсу факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України Сніжана Лазюк і третьокурсник медичного факультету №2 Роман Сирватка. По завершенню презентацій, шляхом таємного голосування новим головою СНТ імені О.А. Киселя обрали Романа Сирватку.

Нагадаємо, що в Студентському науковому товаристві кожен студент має можливість навчитися вірно формулювати наукову думку, успішно виступати перед аудиторією, правильно характеризувати науковий матеріал. Також брати участь у численних наукових заходах, друкувати свої тези та статті у наукових виданнях, знайомитися з однодумцями з різних факультетів та інших закладів вищої освіти. Долучайтеся!

Контакти голови СНТ імені О.А. Киселя Романа Сирватки:

(097) 329-93-22

romansyrvatka1@gmail.com

Пресцентр НМУ за інформацією СНТ імені О.А. Киселя