Співробітниці НМУ пройшли стажування у Люблінському медичному університеті

28.11.2023

20-24 листопада в рамках укладеного меморандуму про співпрацю між Люблінським медичним університетом та Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця четверо наших співробітниць пройшли тижневе стажування у Центрі медичних симуляцій  (UML Medical Simulation Center) Люблінського медичного університету.

Під час стажування співробітниці перейняли аспекти управління Центром медичних симуляцій, ознайомились зі структурою та роботою, з методами та прийомами, що використовуються в медичній симуляції, підходами з сучасними ІТ-рішеннями в сфері медичної освіти. Своєю чергою директор Центру медичних симуляцій, проректор з науково-педагогічної роботи польського закладу вищої медичної освіти Каміль Торес під час зустрічі розповів про діяльність та історію створення підрозділу.

Так, директорка Навчально-наукового центру медичних симуляцій Юлія Бойко, начальниця відділу навчально-методичної роботи, ліцензування та акредитації Інна Кучеренко, докторантка кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії післядипломної освіти Катерина Бєлка, фахівчиня Навчально-наукового центру медичних симуляцій Інна Десятнюк отримали знання, що необхідні для розвитку симуляційного навчання.

Також учасниці програми стажування відвідали симуляційне навчання з високою та низькою точністю, спостерігали за командною роботою бакалаврів та магістрів у симуляції, взяли участь в дебрифінгу, опанували рольові сценарії, відвідали відділення анестезіології та інтенсивної терапії №1 клінічного госпіталю.

Сторони обговорили й питання майбутньої співпраці, що є великим кроком у напрямку покращення навчання. Симуляції можуть бути побудовані для вивчення конкретних навичок або ситуацій, що робить навчання більш зосередженим і ефективним. Використання симуляційних методик може суттєво полегшити процес навчання здобувачів вищої освіти, дозволить їм отримувати практичний досвід і розвивати навички без ризику для пацієнтів.

Нагадаємо, що 15 листопада 2023 року у Польщі відбулося урочисте підписання меморандуму про співпрацю між Люблінським медичним університетом та Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця.

Ректори Войцех Залусек та Юрій Кучин своїми підписами засвідчили наміри обох сторін співпрацювати у сфері досліджень у медичній освіті, академічної мобільності між двома закладами вищої медичної освіти для студентів і співробітників, а також реалізації спільних проєктів.

Пресцентр НМУ