На засіданні СНГ обговорили питання донорства крові та невідкладної медичної допомоги

02.04.2024

Нещодавно у Національному медичному університеті О.О. Богомольця відбулося засідання студентського наукового гуртка кафедри описової та клінічної анатомії, присвячене донорству крові. Під час заходу запрошені гості, представники соціально-освітнього проєкту «Одна Кров» ознайомили гуртківців з інформацією щодо донорства, зокрема, кого допускають до здавачі крові, які є абсолютні та відносні протипоказання для донації, розглянули найпоширеніші міфи про донорство крові.

В межах лекції від проєкту «Одна Кров» перед учасниками засідання виступив військовий на позивний «Коваль», який розповів про свій бойовий досвід, практику накладання турнікету під час штурму бойових позицій ворога, про свої емоції та переживання після втрати кінцівки, про мотивацію до життя та любов до Батьківщини. Гість наголосив на важливість оволодіння навичками невідкладної медичної допомоги, особливо, враховуючи реалії сьогодення, адже вчасна зупинка кровотечі рятує життя.

На завершення зустрічі, співробітники кафедри описової та клінічної анатомії провели для гостей оглядову екскурсію Університетом.

Варто зазначити, що такі зустрічі несуть в собі елементи національно-патріотичного виховання, освітню мету, водночас, допомагають в реабілітації військовим. А регулярна участь студентів НМУ у акціях з донації крові є важливою складовою виховання майбутнього лікаря, громадянської свідомості кожного, хто за станом здоров’я придатний до цієї місії.

Так, нещодавно, студенти Університету організували тиждень донорства в Охматдиті, де маленькі пацієнти щоденно потребують донорської крові.

За інформацією кафедри описової та клінічної анатомії