Студенти Університету організували тиждень донорства в Охматдиті

13.03.2024

Щоденно маленькі пацієнти НДСЛ «Охматдит» критично потребують донорської крові. З 4 по 7 березня студенти Національного медичного факультету імені О.О. Богомольця організували благодійну ініціативу – Тиждень донорства для потреб хворих діток Охматдиту. Протягом тижня студенти та викладачі НМУ долучилися до важливої справи.

Ініціаторами Тижня донорства в Охматдиті стали здобувачі освіти і співробітники деканату медичного факультету №3 НМУ. Дитяча лікарня є основною клінічною базою для факультету, тож майбутні педіатри чітко усвідомлюють, наскільки важливою є донація.

Протягом тижня кожен зміг підтримати ініціативу та здати кров у дитячій лікарні. Студенти різних факультетів і співробітники НМУ імені О.О. Богомольця активно долучилися до донації крові та її компонентів. Вдалося залучити майже 50 донорів. До здачі крові доєдналися деканка М3 Оксана Виговська, заступниця декана по роботі зі студентами Людмила Турбал. Активно взяли участь студенти факультету підготовки лікарів для ЗСУ.

Друзі, пам’ятайте – ваша небайдужість зможе врятувати життя маленьких пацієнтів. Якщо ви не встигли долучитися до Тижня донорства, що організували на медичному факультеті №3, ви можете стати донором у зручний для вас час. Місце здачі крові – Охматдит, вул. В’ячеслава Чорновола, 28/1, Центр служби крові, новий корпус, блок Б.

Пресцентр НМУ