На території Університету висадили дерева у пам’ять про загиблих медиків

10.06.2024

Біля навчальних корпусів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця висадили дерева магнолії та вічнозеленого лавра у пам’ять про випускника медичного факультету №3 Назарія Лавровського, студента 2 курсу медичного факультету №1 Олександра Кучерявенка та всіх загиблих під час війни медиків. До акції долучилися представники адміністрації, співробітники і студенти Університету, рідні загиблих.

«Ми маємо завжди пам’ятати про жертву людей, які поклали свої життя за Україну, за своїх рідних, за кожного з нас. Ми зобов’язані зробити те, що мужні воїни Назарій Лавровський та Олександр Кучерявенко, не встигли – працювати задля процвітання нашої держави, захищати її, продовжувати навчати і навчатися, лікувати і допомагати. У лозунгах звучить, що Герої не вмирають, та, на жаль, вони вмирають. Не забуваймо тих, хто у боротьбі за Батьківщину, за її вільне майбутнє віддали найцінніше! Вічна пам’ять Героям!», – звернувся до присутніх ректор НМУ Юрій Кучин.

Біля Пам’ятної стели Героям Небесної Сотні і Меморіалу співробітникам і вихованцям Київського медичного інституту, які загинули у Другій Світовій війні, вшанувати пам’ять колег зібралися перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти Олександр Науменко, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи Олександр Канюра, проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Олег Власенко, декани факультетів і директори інститутів, співробітники і студенти, рідні і близькі загиблих медиків. Почесною, але скорботною, назвали вони традицію висаджувати дерева у пам’ять про загиблих у війні з рф.

Цього дня згадували професійний шлях і героїзм одного з кращих випускників нашого Університету Назарія Лавровського. Під час служби лікар проявив неймовірну самовідданість і мужність у боротьбі за свободу та безпеку країни, віддав своє молоде життя, захищаючи рідну землю. Згадували про сміливого, щирого, відповідального і справедливого Олександра Кучерявенка на позивний «Кузьма», який працював на передовій у лавах медичного батальйону «Госпітальєри» з 2023 року, далі добровольцем мобілізувався до війська в один із спецпідрозділів. Бойовий медик загинув, рятуючи життя інших.

Нехай добрий, світлий спомин про них назавжди залишиться в наших серцях і пам’яті. Нехай розквітають навесні магнолії, вселяючи віру надію, а вічнозелений лавр символізує вічність і  перемогу!

Висловлюємо щирі співчуття матері Олександра Кучерявенка Лесі Михайлівні, його нареченій Валерії та мамі Назарія Лавровського Аллі Сергіївні, його дружині Євгенії, брату Захару, тітці Ользі Сергіївні! Вони також долучилися до висадження дерев у пам’ять про своїх рідних-Героїв.

Світла пам’ять студентам і випускникам НМУ імені О.О. Богомольця, які загинули внаслідок бойових дій під час великої війни:

  • Володимир Юричко – студент медичного факультету №3
  • Віталій Дідик – студент медичного факультету №3
  • Інна Діхтяренко – випускниця медичного факультету №4
  • Олександр Іванов – студент медичного факультету №2
  • Артем Сохань – випускник фармацевтичного факультету
  • Владислав Ткачук – випускник медичного факультету №4
  • Данііл Шмаглій – студент медичного факультету №2
  • Олександр Тихоненко – студент медичного факультету №4
  • Артур Шишкін – випускник стоматологічного факультету
  • Назарій Лавровський – випускник медичного факультету №3
  • Андрій Крикун – випускник факультету підготовки лікарів для ЗСУ
  • Олександр Кучерявенко – студент медичного факультету №1.

Пресцентр НМУ