Команда НМУ взяла участь у міжнародному забігу «Acting for survivors»

28.11.2023

Ректор НМУ Юрій Кучин, проректор з наукової роботи та інновацій Сергій Земсков, докторантка кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії післядипломної освіти  Катерина Бєлка, доцент кафедри менеджменту охорони здоров’я Вадим Терентюк і лікар-онкохірург Університетської клініки НМУ Антон Бурлака взяли участь у забігу «Acting for survivors» до Міжнародної акції «16 днів активізму проти насильства». Забіг організували на знак солідарності з людьми, котрі піддавалися і піддаються насильству через дії російських військових.

Символічно, що міжнародну спортивну ініціативу розпочали з Ірпеня. Вулиці міста, якими рухалися учасники забігу, були одними з основних транспортних артерій, якими евакуйовувалися ірпінці після окупації міста. Ці вулиці прямують до мосту «Дорога життя», який був єдиним можливим шляхом для того, аби покинути місто бігцем.

Загалом благодійний забіг провели у 45 містах України та Сполучених Штатів Америки і Словаччині, як прояв небайдужості його учасників до осіб, які пережили й досі переживають травматичний досвід, пов’язаний із військовим вторгненням, евакуацією, переміщення через блокпости, проживанням на окупованих територіях, а також заохочення до турботи про ментальне й фізичне здоров’я. Захід відбувся за ініціативи Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, за підтримки ООН та організатора ГО «UA Experts», а кошти організатори планують спрямувати на благодійну допомогу для цивільних громадян, які постраждали внаслідок насильства.

«Такі масові спортивні заходи не лише популяризують здоровий спосіб життя, а й публічно нагадують про важливі соціальні теми. І, беззаперечно, гуртують навколо важливої ідеї багатьох однодумців. Про це потрібно говорити постійно», – зазначає професор Юрій Кучин.

Представники нашого Університету, як адміністрація і професорсько- викладацький колектив, так і студенти, активно долучаються до подібних спортивних заходів. Часто організовують самостійно. Наприклад, нещодавно на території НМУ відбувся благодійний мінімарафон на підтримку ЗСУ, а раніше за ініціативи ректора і студентів започаткували турнір «НМУТриатлон» пам’яті загиблих медиків.

Пресцентр НМУ за інформацією орагнізаторів