В Університеті започаткували турнір з триатлону пам’яті загиблих медиків

04.09.2023

2 вересня за ініціативи адміністрації та студентів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця вперше відбувся турнір з триатлону, присвячений пам’яті загиблих медиків. У «НМУТриатлон» взяли участь керівництво, студенти і викладачі Університету. Планується, що турнір стане щорічним.

Більше 10 випускників і студентів НМУ загинули з початку повномасштабного вторгнення. У пам’ять про загиблих колег, котрі віддали свої життя у війні, турнір став символічною подякою за їхню жертовність. Учасники турніру вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Як зазначив ректор НМУ Юрій Кучин перед початком змагань, сьогодні медики пліч-о-пліч з бійцями сил оборони захищають кожного з нас і майбутнє суверенної України. Важливо, щоб майбутні медики не лише оволоділи своєю професією, а й були здоровими та витривалими фізично. Окрім того, для кожного лікаря важлива популяризація здорового способу життя та профілактика захворювань. Тож він висловив сподівання, що у наступні роки «НМУТриатлон» збиратиме все більшу учасників.

Так, турнір відбувся на мальовничому озері Тельбін, що у Дніпровському районі Києва, та складався з трьох дистанцій: велогонка, біг і плавання. Учасникам необхідно було якнайшвидше подолати дистанцію у 1 кілометр на велосипеді, стільки ж пробігти, а останню стометрівку пропливти. Загальну координацію турніру організували співробітники кафедри фізичного виховання і здоров`я та кафедри фізичної реабілітації та спортивної медицини, а також профком співробітників.

У категорії викладачів перше місце у триатлоні виборов проректор з наукової роботи та інновацій Сергій Земсков, друге – ректор Юрій Кучин, третє місце дісталося асистенту кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії Олексію Гринюку. Серед жінок перемогу здобула доцентка кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії Інституту післядипломної освіти Катерина Бєлка.

Серед студентів у триатлоні переміг Владислав Примаченко, друге та третє дісталося Антону Садовому і Костянтину Піддубному, відповідно.

У рамках «НМУТриатлон» відбулися змагання лише з бігу для тих учасників, які з різних причин не брали участь у триатлоні. У змаганнях з бігу серед студентів-хлопців перше місце посів Ян Вовчок, друге – Герман Зеров, третє – Богдан Летичевський. У категорії дівчат перемогла Дарія Харчук, Ніна Ганоль посіла друге місце, а третє місце – Анастасія Константинова.

Голова організаційного комітету «НМУТриатлон», проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи Університету Олександр Канюра нагородив переможців змагань дипломами та подякував усім, хто долучився до організації спортивного заходу.

Пресцентр НМУ