ДО ДНЯ ВЕЛИКОЇ ПЕРЕМОГИ

07.05.2014
7 травня 2014 р. в Університеті відбулися урочистості з нагоди 69-ї річниці Великої Перемоги.
Біля пам’ятника загиблим викладачам та студентам КМІ за участю ветеранів, керівництва Університету, викладачів та студентів відбувся урочистий мітинг та покладання квітів.
З вітальним словом виступила в.о. ректора Університету, член-кореспондент НАМН України професор К.М. Амосова, Голова Ради ветеранів Університету В.Ф. Мошляк, голова профспілкового комітету студентів В. Пилипко.
Проректор з науково-педагогічної роботи та довузівської підготовки професор Я.В. Цехмістер зачитав список ветеранів – учасників бойових дій та трудового фронту, які були премійовані з нагоди свята. На жаль, з кожним роком цих шанованих людей стає все менше. Сьогодні на обліку ветеранської організації НМУ імені О.О. Богомольця 17 ветеранів Великої Вітчизняної війни, учасників бойових дій та 31 учасник трудового фронту.
Національний медичний університет імені О.О. Богомольця має непорушну традицію – на знак щирої пошани та вдячності виконується ритуал покладання квітів до Меморіалу студентам та викладачам університету, загиблим під час Великої вітчизняної війни 1941-1945 років. Цього року це почесне право було надано відмінникам навчання Петру Згурському та Катерині Чередніченко.
Поряд з Меморіалом пам’яті була висаджена липова алея за ініціативи студентів, ліцеїстів і співробітників НМУ, яка вшановує пам’ять героїв Небесної сотні. Цього дня було урочисто відкрито пам’ятну стелу на початку алеї. Знаково, що два символічних меморіали історії минулого і сучасного опинилися поряд, незримо підтримуючи зв’язок поколінь та зберігаючи незмінним почуття патріотизму.
Під оплески студентів ветерани пройшли до фізико-хімічного корпусу, де на них чекали святковий обід та концерт художньої самодіяльності (керівник МКЦ – І.Терпелюк).