Вступна кампанія – 2024: детальний алгоритм і таймінг вступу до НМУ (інфографіка)

04.07.2024

Пропонуємо уважно ознайомитися з інфографікою про правила вступу до Національного медичного університету імені О.О. Богомольця на спеціальності галузі знань 22 «Охорона здоров’я» та освітньо-професійну програму «Менеджмент у сфері охорони здоров’я» на основі повної загальної середньої освіти (ПЗСО), НРК 5 (молодший бакалавр / фаховий молодший бакалавр), НРК 6 (бакалавр), НРК 7 (магістр / спеціаліст). Також надається інформація щодо вступу абітурієнтів із Криму, Донбасу та тимчасово окупованих територій через освітній центр «Донбас-Україна», «Крим-Україна», що працює в Університеті з 1 червня по 30 вересня.

Так, абітурієнтам, які вступають на основі ПЗСО або НРК 5 з 1 по 31 липня (до 18:00), потрібно зареєструватися у електронному кабінеті вступника та завантажити необхідні документи. Вступ за результатами НМТ (2022-2024 років) та/або ЗНО (2021 року) і мотиваційним листом через електронний кабінет вступника розпочнеться з 19 липня. Реєстрація на вступ за результатами співбесіди для пільгових категорій громадян зі спеціальними умовами вступу і мотиваційним листом стартувала з 3 липня.

Вступ на основі НРК 6 відбудеться за результатами Єдиного вступного іспиту (ЄВІ), фахового іспиту та мотиваційного листа. А на основі НРК 7 – за результатами співбесіди з іноземної мови (ІМ), фахового іспиту (ФІ) та мотиваційного листа. Подання заяв щодо проходження співбесіди з іноземної мови та/або фахового іспиту розпочалося 1 липня та триватиме до 18:00 дня, що передує останньому дню завершення проведення відповідного вступного випробування. Складання ФІ стартує з 24 липня, а співбесіди з іноземної мови – з 20 липня.

Вступ на основі НРК 6 та НРК 7 на освітньо-професійну програму «Менеджмент у сфері охорони здоров’я» відбудеться за результатами ЄВІ, Єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) та мотиваційного листа. У випадку вступу на НРК 7 надається альтернатива. Замість ЄВІ можна пройти співбесіду з іноземної мови, а замість ЄФВВ – фаховий іспит.

Варто зазначити, що порядок вступу до НМУ імені О.О. Богомольця абітурієнтів з Криму, Донбасу та тимчасово окупованих територій передбачає спрощену процедуру та низку пільг. За відсутності одного або кількох документів, зокрема, паспорта громадянина України, документа про повну загальну середню освіту державного зразку, сертифіката про складання НМТ, необхідно звернутися до освітнього центру «Донбас-Україна», «Крим-Україна» та отримати запрошення, що, за необхідності, дозволить підтвердити мету перетину КПВВ. Необхідно прибути особисто до центру для подачі заяви та відповідних документів, що засвідчують приналежність вступника до Квоти-2. У разі виникнення обставин, що об’єктивно унеможливлюють особисте прибуття необхідно надіслати документи та заяву на електронну пошту: pknmu@nmu.ua.

Запрошуємо до медичної родини НМУ!

                                                                                              Пресцентр НМУ